Η Μιλόνι σπουδάζει λογιστική και είναι αριστούχος. Ο Ραφί εργάζεται ως πλανόδιος φωτογράφος για να εξασφαλίσει τα προς το ζην και για να βοηθήσει τη γιαγιά του, η οποία ζει στο χωριό, να μη χάσει το σπίτι της. Μια τυχαία συνάντηση των δύο νέων, μια φωτογραφία που θα βγάλει ο Ραφί στη Μιλόνι και η επιμονή της γιαγιάς να παντρευτεί, επιτέλους, ο εγγονός της, θα πυροδοτήσουν τα γεγονότα και την εξέλιξή τους.

Έτσι ο Ραφί για να καθησυχάσει τη γιαγιά του της στέλνει τη φωτογραφία της Μιλόνι που έχει στη μηχανή του, λέγοντάς της πως είναι η κοπέλα του. Όταν όμως η γιαγιά αποφασίζει να έρθει στη Βομβάη για να γνωρίσει τη μέλλουσα νύφη, ο νεαρός φωτογράφος αναγκάζεται να αναζητήσει την κοπέλα και να την παρακαλέσει να παραστήσει πως, όντως, είναι κοπέλα του.

Ο 41χρονος Ρίτες Μπάτρα είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους σύγχρονους σκηνοθέτες της Ινδίας, έγινε ευρύτερα γνωστός με τις «Παραδόσεις αγάπης» (Lunchbox), το 2013. Η νέα του ταινία, «Η φωτογραφία» (Photograph), είναι μια απλή ιστορία αγάπης. Απλή και τρυφερή όπως αρμόζει σε τέτοιες ιστορίες οι οποίες εμπεριέχουν και τη μαγεία του παραμυθιού.

Καλοδουλεμένη σκηνοθεσία, βασισμένη σε ένα σενάριο προβλέψιμο μεν, που δεν κάνει την ταινία βαρετή δε. Κι αυτό επειδή ο σκηνοθέτης φροντίζει να τοποθετεί μία-μία τις ψηφίδες στη θέση τους, δίνοντας χώρο στους χαρακτήρες του να ξεδιπλωθούν.

Κινηματογραφεί με μια τρυφερότητα και λεπτότητα σαν να φοβάται να μην σπάσει κάτι! Οι εικόνες του μοιάζουν σαν χάδι, δεν βιάζονται, δεν τρέχουν αλλά περπατούν νωχελικά και αγαπησιάρικα.

Δύο θαυμάσιοι πρωταγωνιστές, ο Ναουαζουντίν Σιντίκι ως Ραφί και η Σάνια Μαλότρα ως Μιλόνι, πλαισιωμένοι από τη 88χρονη Φαρούκ Τζαφάρ στο ρόλο της γιαγιάς, η οποία υπήρξε και η πρώτη γυναίκα ραδιοφωνική παραγωγός της Ινδίας.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 2 Μαρτίου στην πλατφόρμα Cinobo.

Στράτος Κερσανίδης strakersan@gmail.com
kersanidis.wordpress.com
Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet