Σταματήστε τον αποκλεισμό

 

puentesdeamor.com

 

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν την Κυριακή σε διάφορες αμερικανικές πόλεις οι πορείες με αυτοκίνητα χιλιάδων κουβανών μεταναστών που ζουν στις ΗΠΑ, καθώς και πολλών αμερικανών αλληλέγγυων, ζητώντας από την κυβέρνηση Μπάιντεν να σταματήσει ο οικονομικός και εμπορικός αποκλεισμός της Κούβας. Να σημειωθεί, ότι οι κινητοποιήσεις για τον τερματισμό του αποκλεισμού που άρχισε το 1962 από τον Κένεντι και έχει συνεχιστεί από 13 αμερικανικές κυβερνήσεις, γίνονται κάθε εβδομάδα από τις αρχές Φεβρουαρίου που ξεκίνησαν.

 

Αλληλεγγύη στους ακτιβιστές

 

twitter.com/hashtag/StandwithHongKong

 

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν τη Δευτέρα έξω από το ανώτατο δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ, με αφορμή την έναρξη της δίκης των 47 ακτιβιστών που κατηγορούνται με βάση το νόμο για την εθνική ασφάλεια που επέβαλε η Κίνα. Οι συλληφθέντες ήταν υποψήφιοι με το δημοκρατικό στρατόπεδο στην προκριματική εκλογική διαδικασία του περασμένου Ιουλίου, η οποία αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας, με στόχο να δημιουργηθεί πλειοψηφία στη βουλή, πράγμα που με βάση τον νόμο σημαίνει ανατροπή του κράτους και επιφέρει ποινή ισόβιας κάθειρξης

 

Δικαιοσύνη, τώρα

 

www.facebook.com/hashtag/somos2074xjusticia

 

Μετά από προσπάθειες θυμάτων και οργανώσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ξεκίνησε τη Δευτέρα στο Περού μια ακόμα δίκη εναντίον του πρώην δικτάτορα Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, για τις αναγκαστικές στειρώσεις 244.234 γυναικών και 20.693 αντρών οι οποίες έγιναν τα χρόνια που ήταν στην εξουσία στο πλαίσιο μιας αυτοαποκαλούμενης εθνικής πολιτικής για τον οικογενειακό προγραμματισμό. Να σημειωθεί, ότι η πλειονότητα των θυμάτων ήταν αυτόχθονες πληθυσμοί, ενώ οι πρώτες δίκες ξεκίνησαν το 2002 χωρίς να έχει καταδικαστεί κανείς μέχρι σήμερα.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet