Δεκατρείς παραστάσεις όπερας, χορού, μουσικού θεάτρου, θεαμάτων για όλη την οικογένεια και ρεσιτάλ

 

Από την Κυριακή 14 Μαρτίου ξεκινά η πλήρης λειτουργία της GNO TV, της νέας διαδικτυακής τηλεόρασης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Πρόκειται για μια on demand πλατφόρμα, μέσω της οποίας παρουσιάζονται παραγωγές που έχουν καταγραφεί στις αίθουσες της ΕΛΣ με πολυκάμερο σύστημα, κινηματογραφική σκηνοθεσία και προβάλλονται με υποτίτλους στα ελληνικά και σε ξένες γλώσσες (αγγλικά, καθώς και γαλλικά και γερμανικά όπου αναφέρεται). Στο πρόγραμμα της GNO TV υπάρχουν παραγωγές που δεν έχουν παρουσιαστεί ζωντανά στο κοινό –λόγω της πανδημίας– και η πρεμιέρα τους πραγματοποιείται διαδικτυακά, άλλες που έχουν παρουσιαστεί στο κοινό και παρουσιάζονται για πρώτη φορά διαδικτυακά και κάποιες άλλες που δημιουργούνται απευθείας για την GNO TV. Πρόκειται για έναν νέο άξονα προγραμματισμού της ΕΛΣ, που στόχο έχει να διαδώσει το καλλιτεχνικό έργο του μοναδικού ελληνικού λυρικού θεάτρου στα πέρατα του κόσμου, διευρύνοντας την έννοια της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας. Αν και έκανε πρεμιέρα εντός της πανδημίας, με τις παραστάσεις της ΕΛΣ σε αναστολή, εντούτοις η νέα αυτή υπηρεσία δεν είναι απλώς μια απάντηση στον κορονοϊό, αλλά η ψηφιακή μετάβαση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε μια εποχή με διαφορετικές ανάγκες και νέα δεδομένα.

Από τις 14 Μαρτίου θα είναι διαθέσιμες στην GNO TV οι ακόλουθες παραγωγές της ΕΛΣ: «Μαντάμα Μπατερφλάι» (διαθέσιμη έως τις 31 Ιουλίου 2021), «Ντον Τζοβάνι» (διαθέσιμη έως τις 31 Ιουλίου 2021), «Τέσσερις εποχές» (διαθέσιμη έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021), «Ρέκβιεμ Αχμάτοβα» & «Η επέτειος» (διαθέσιμη έως τις 31 Ιουλίου 2021), «Λευκό ρόδο» (διαθέσιμη έως τις 31 Ιουλίου 2021), «Το λυκόφως των χρεών» (διαθέσιμη έως τις 31 Ιουλίου 2021), «Ο μικάδος» (διαθέσιμη έως τις 31 Ιουλίου 2021), «Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς» (διαθέσιμη έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021), «Το αηδόνι του αυτοκράτορα» (διαθέσιμη έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021).

Για τις παραγωγές της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος, η τιμή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι 10 ευρώ, για τις παραγωγές της Εναλλακτικής Σκηνής 5 ευρώ.

Η προπώληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται online στα ticketservices.gr & tickets.public.gr (πληροφορίες: Ταμεία ΕΛΣ 2130885700). Το κάθε εισιτήριο παρέχει έναν μοναδικό κωδικό, με τον οποίο ο θεατής μπορεί να απολαύσει μέσω του nationalopera.gr/GNOTV την παράσταση στην άνεση του σπιτιού του, για απεριόριστες προβολές, εντός 30 ημερών από την πρώτη προβολή.

Οι παραστάσεις με δωρεάν προβολές είναι: «Όχι! Δεν θα μας μπείτε στη μύτη!» (διαθέσιμη έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021), «Ρεσιτάλ πιάνου του Στέφανου Θωμόπουλου» (διαθέσιμη έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021), «Ρεσιτάλ πιάνου του Γιώργου Κωνσταντίνου» (διαθέσιμη έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021), «Παρουσίαση Σχολής Χορού ΕΛΣ» (διαθέσιμη έως τις 31 Ιουλίου 2021).

Λιάνα Μαλανδρενιώτη Περισσότερα Άρθρα
Tags:
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet