Είναι να απορεί κάθε καλοπροαίρετος πολίτης πώς γίνεται να μην έχουν εντόνως διαμαρτυρηθεί ακόμα οι ίδιοι οι αστυνομικοί για την εργαλειοποίηση που υφίστανται από την πολιτική τους ηγεσία, η οποία τους τοποθετεί συστηματικά με απάνθρωπη βία ενάντια σε εκείνους για των οποίων την ασφάλεια υποτίθεται ότι εργάζονται. Απαντήσεις για αυτό το έλλειμμα υπάρχουν βέβαια. Υπάρχει όμως και η ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών, που δημοσιοποιήθηκε μετά τον ξυλοδαρμό και τον τραμπουκισμό πολιτών από αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη την περασμένη Κυριακή: «Δουλειά μας είναι υπηρετούμε το Σύνταγμα και τους Νόμους. Δουλειά του Έλληνα αστυνομικού είναι να είναι ταγμένος απέναντι στο έγκλημα και αποδεχόμαστε όλους τους κινδύνους που ο ρόλος μας εγκυμονεί. Δεν είναι δουλειά μας όμως να διακινδυνεύουμε έτι περαιτέρω και να χρησιμοποιούμαστε ως εργαλείο όξυνσης της κοινωνικής έντασης, για να καλύψουμε τις παταγώδεις κυβερνητικές αποτυχίες», λένε, μεταξύ άλλων, οι αστυνομικοί. Δεν είναι η πρώτη φορά που δημόσια εκφράζονται αυτές οι απόψεις από αστυνομικούς και παραμένει σημαντικό να δημοσιοποιούνται για να μη γίνεται κανείς εργαλείο στην υπηρεσία αλλότριων συμφερόντων.
Ολόκληρη το κείμενο, που επιρρίπτει σαφείς ευθύνες στην κυβέρνηση για το διχασμό που επιχειρεί να σπείρει, έχει ως εξής: «Προκειμένου η κυβέρνηση να υλοποιήσει την κατασταλτική και χωρίς προηγούμενο αυταρχική της πολιτική, μας τοποθετεί ακραία απέναντι από τους πολίτες σε μια περίοδο που οι κοινωνικές ισορροπίες είναι συν της άλλης επισφαλείς, λόγω και του παρατεταμένου εγκλεισμού. Μάλιστα, ειδικές αστυνομικές υπηρεσίες, που πρόσφατα στελεχώθηκαν με ανεκπαίδευτο προσωπικό και όπως ποτέ άλλοτε ενισχύθηκαν σε βάρος των Τμημάτων, έχουν προσανατολιστεί, με άνωθεν εντολές σε αχρείαστη και υπέρμετρη καταστολή, με επακόλουθα πολλές φορές αυθαίρετες πράξεις που η ευθύνη τους βαραίνει την ηγεσία, τα επιχειρήματα της οποίας δεν πείθουν κανένα.
Οι μέρες που διανύουμε είναι κοινωνικά, οικονομικά και υγειονομικά ζοφερές. Η αυταρχικοποίηση δεν λύνει κανένα πρόβλημα αλλά αντίθετα το επιτείνει. Ήδη τα μεθοδευμένα σε απαξίωση Α.Τ. με ελάχιστο προσωπικό αλλά και τα επιτελεία είναι επιβαρυμένα με φυλάξεις κυβερνητικών στόχων. Με όλα αυτά θα μας οδηγήσουν η μισή αστυνομία να φυλάει την άλλη μισή.
Δουλειά μας είναι υπηρετούμε το Σύνταγμα και τους Νόμους. Δουλειά του Έλληνα αστυνομικού είναι να είναι ταγμένος απέναντι στο έγκλημα και αποδεχόμαστε όλους τους κινδύνους που ο ρόλος μας εγκυμονεί. Δεν είναι δουλειά μας όμως να διακινδυνεύουμε έτι περαιτέρω και να χρησιμοποιούμαστε ως εργαλείο όξυνσης της κοινωνικής έντασης, για να καλύψουμε τις παταγώδεις κυβερνητικές αποτυχίες.
Τη λύση δεν μπορούμε να τη δώσουμε εμείς σε προβλήματα που μόνο πολιτικά μπορούν να λυθούν. Δυστυχώς, ούτε η φυσική αλλά ούτε και η πολιτική ηγεσία ασχολείται ουσιαστικά με την ασφάλειά μας και δεν εγγυάται την προστασία της σωματικής μας ακεραιότητας και αυτής των πολιτών, αντιθέτως με τις επιλογές τους, τη θέτουν σε κίνδυνο.
Η δημοκρατία που οφείλουμε με σθένος να προασπίζουμε, δεν αποτελεί περιεχόμενο αστυνομικής επιχείρησης, αλλά διαδικασία συνεχούς εμπέδωσης της».

Στον αντίποδα, το φως της δημοσιότητας είδε τις προηγούμενες μέρες κείμενο που φέρει την υπογραφή «Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης», με το οποίο εκτοξεύονται συκοφαντικές κατηγορίες προς την αξιωματική αντιπολίτευση και συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε ύφος και με γραφή που, πέραν των νομικών συνεπειών που μπορεί να επιφέρουν στους γράφοντες, λειτουργούν προσβλητικά μόνο προς τους ίδιους τους υπογράφοντες. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης, αντέδρασε δηλώνοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «η απόκρουση αυτού του νοσηρού δημόσιου λόγου, που προέρχεται μάλιστα από κρατικούς λειτουργούς, δεν είναι καθήκον προσωπικό, ούτε καν πολιτικό θα έλεγα. Είναι πρωτίστως υποχρέωση που έχουμε έναντι της ελληνικής κοινωνίας, να την προστατεύσουμε από τέτοιες επικίνδυνες συμπεριφορές και νοοτροπίες. Κατά τα λοιπά, οι προβλέψεις της νομοθεσίας για την αντιμετώπιση τέτοιων ακραία συκοφαντικών δηλώσεων, είναι σαφέστατες. Θα συμβούλευα αυτούς τους δύο Ειδικούς Φρουρούς που έβαλαν την υπογραφή τους  σε αυτήν την ανακοίνωση να ενημερωθούν το συντομότερο γι’ αυτές. Θα τους χρειαστεί.»

Eνώ οι Νομαρχιακές Επιτροπές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθώς και όλοι οι βουλευτές Κρήτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι «αυτές οι συκοφαντίες συνιστούν ποινικό αδίκημα. Πολύ περισσότερο αποτελούν ακραία διχαστικές απόψεις, οι οποίες όχι μόνο δεν έχουν θέση στη δημοκρατία, αλλά θα πρέπει να καταδικαστούν και να απομονωθούν από την κοινωνία, τα πολιτικά κόμματα και πρωτίστως από την κυβέρνηση.

Εάν λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης θέλει να παρουσιάζει τον εαυτό του ως εγγυητή της ενότητας και να ισχυρίζεται ότι δεν επιτρέπει τον διχασμό, το ελάχιστο που έχει να κάνει είναι να καταδικάσει αυτή την ακραία και αντιδημοκρατική επίθεση εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του προέδρου της. Διαφορετικά κλείνει το μάτι στις ακραίες φωνές μίσους και διχασμού.»

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet