Παραίτηση του προέδρου

 

www.facebook.com/Asamblea-Social-y-Popular-Guatemala

 

Με το σύνθημα «Cortes sí, mafias no» (ναι στη δικαιοσύνη, όχι στη μαφία), χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο, το Κογκρέσο, το Προεδρικό Μέγαρο και το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γουατεμάλας, ζητώντας την παραίτηση του υπερσυντηρητικού προέδρου Αλεχάντρο Γιαματέι και του αντιλαϊκού καθεστώτος του. Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν την Τρίτη από μια πλατιά συμμαχία διαφόρων οργανώσεων, με αφορμή τη γενικευμένη διαφθορά της πολιτικής τάξης και την προκλητική ατιμωρησία των ενόχων.

 

 

Οργή για τις δολοφονίες

 

www.facebook.com/Pamalakaya

 

Οργή έχουν προκαλέσει οι δολοφονίες εννιά ακτιβιστών που έγιναν την Κυριακή στην περιοχή Καλαμπαρζόν νότια της Μανίλας, κατά τη διάρκεια μιας τεράστιας επιχείρησης του στρατού και της αστυνομίας εναντίον μιας ομάδας ένοπλων ανταρτών. Είχε προηγηθεί η παραληρηματική ομιλία του αυταρχικού Φιλιππινέζου προέδρου Ροντρίγκο Ντουτέρτε, που κάλεσε τις δυνάμεις καταστολής να πυροβολούν όποιον θεωρούν ύποπτο, ενώ ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρχει καμία επίπτωση αν κάνουν λάθος στο στόχο.

 

 

Ενάντια στην περιθωριοποίηση

 

www.facebook.com/lesfoulardsviolets

 

Ως μια επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης και της θρησκείας, που θα ενισχύσει περαιτέρω το στιγματισμό και την περιθωριοποίηση των μουσουλμάνων γυναικών, χαρακτηρίζουν μουσουλμάνες φεμινίστριες το 51,2% που πήρε η πρόταση για την απαγόρευση της κάλυψης του προσώπου σε δημόσιο χώρο, στο δημοψήφισμα που έγινε την Κυριακή στην Ελβετία. Η πρόταση για το δημοψήφισμα ήταν του ακροδεξιού SVP, ενώ η ελβετική κυβέρνηση υποστήριξε ότι δεν θα έπρεπε το κράτος να υπαγορεύει τι μπορούν να φορούν οι γυναίκες.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet