Το επιχείρημα που φώτισε το συννεφιασμένο Σαββατοκύριακό μας ακούστηκε από τον Αδωνη Γεωργιάδη. Ο υπουργός ανακάλυψε ότι η Αριστερά σκόπιμα διασπείρει τον ιό για να παρατείνεται η καραντίνα, να μένει ο κόσμος σπίτι του και να δυσανασχετεί.

Ηταν η οριστική επιβεβαίωση ότι η κυβέρνηση έχει πλέον περάσει σε μια φάση, όπου η επιχειρηματολογία της έχει δανειστεί τη μεθοδολογία από εκείνους που έχει καθιερωθεί –και μάλιστα με πρωθυπουργικό μήνυμα– να αποκαλούνται «ψεκασμένοι». Γιατί αν αγνοήσουμε το διαφορετικό περιεχόμενο και σταθούμε στη «λογική αλυσίδα», την παράλογη δηλαδή, το επιχείρημα ακολουθεί την ίδια διαδρομή με εκείνα των ψεκασμένων, ότι ο ιός είναι ουσιαστικά ένα δημιούργημα (του Γκέιτς, των Κινέζων, των εξωγήινων, των Μασόνων;) για να μας κρατά κλειδωμένους σπίτια μας. Ευτυχώς ο κυρ-Αδωνης δεν είπε τίποτα για τίποτα τσιπάκια, που φέρουν φυτευμένα στον εγκέφαλο οι Αριστεροί και όταν πέφτει σήμα από τα κεντρικά (την Κουμουνδούρου, τον Περισσό, τη Μόσχα, τον Αρη;) κατεβαίνουν στις πλατείες.

Αν το καλοσκεφτεί κανείς βεβαίως «ψεκασμένα» μοιάζουν και τα διαγγέλματα που κάθε τόσο ξεφωνίζει ένας πανικόβλητος πρωθυπουργός, μιλώντας για «τελευταίο μίλι», «ξέφωτο», «οριστική νίκη», επιλέγοντας μάλιστα συνήθως για κακή του τύχη ημέρες που ανακοινώνονται νέα λοκντάουν «λίγων ακόμα εβδομάδων υπομονής». Εχουμε δηλαδή ουσιαστικά να κάνουμε με έναν «αρνητή της πραγματικότητας», που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από εκείνους, που αρνούνται την ύπαρξη του ιου. Την ώρα που τα νοσοκομεία καταρρέουν, η οικονομία έχει βυθιστεί στα τάρταρα, η κοινωνία ολόκληρη αγκομαχά, ο κύριος Μητσοτάκης παίρνει τις νερομπογιές του για να μας ζωγραφίσει ένα φανταχτερό και αισιόδοξο τοπίο.

Δεν είναι απλά ότι έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και την κοινωνία. Είναι ότι έχουν μετατραπεί σε κανονικούς «αρνητές» της πραγματικότητας και αυτό αναπόδραστα τους φέρνει απέναντι στην κοινωνία. Κι επειδή δεν μπορούν να την πείσουν με τα ψέματα και την παραπλάνηση, την αποσιώπηση ειδήσεων και γεγονότων, επιλέγουν τελικά να την τρομοκρατήσουν. Ισως τελικά ο χαρακτηρισμός «ψεκασμένοι» να αδικεί τους «ψεκασμένους». Εκείνοι είναι συνήθως αφελείς ή απλώς αδαείς. Οι κυβερνήτες μας είναι απλώς κουτοπόνηροι. Λειτουργούν με συγκεκριμένη στόχευση. Και αυτό τους καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνους.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet