Εκστρατεία αλληλεγγύης

 

www.nograndinavi.it

 

Συνεχίζεται μέχρι τις 4 Απριλίου η εκστρατεία συγκέντρωσης 20.000 ευρώ, για να πληρωθεί το πρόστιμο που έχει επιβληθεί σε ακτιβιστές της επιτροπής No Grandi Navi, επειδή σε μια κινητοποίηση που έγινε το 2017 εμπόδισαν κάποια κρουαζιερόπλοια να μπουν στον κόλπο της Βενετίας. Η επιτροπή δημιουργήθηκε το 2012 μετά το χτύπημα του κρουαζιερόπλοιου Κόστα Κονκόρντια σε έναν βράχο, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 32 άνθρωποι, ενώ αν δεν πληρωθεί το πρόστιμο, οι ακτιβιστές κινδυνεύουν με φυλάκιση.

 

 

Δεν ξεχνάμε τις δολοφονίες

 

www.facebook.com/Asociacion-de-Victimas-de-la-Masacre-de-Senkata

 

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Κυριακή στο ανώτατο δικαστήριο της Λα Παζ, όπου ξεκίνησε η ακρόαση της τέως προέδρου της Βολιβίας Ζανίν Άνιες, ζητώντας να δικαστεί ως υπεύθυνη και για τις δολοφονίες 37 ανθρώπων που έγιναν στη διάρκεια του πραξικοπήματος του Νοεμβρίου του 2019 σε διάφορες περιοχές της χώρας. Το κάλεσμα έγινε από συγγενείς των θυμάτων, επειδή το κατηγορητήριο εναντίον της Άνιες, που προφυλακίστηκε για τέσσερις μήνες μαζί με δύο πρώην υπουργούς, ήταν μόνο για στάση και τρομοκρατία.

 

Ενάντια στο νόμο

 

stoploisecuriteglobale.fr

 

Με τις διαδηλώσεις που γίνονται σήμερα σε διάφορες γαλλικές πόλεις ενάντια στην κρατική βία, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν την Τρίτη με αφορμή τη συζήτηση στη Γερουσία του νόμου για την «καθολική ασφάλεια», ο οποίος αποτελεί μια επίθεση ενάντια στο κράτος δικαίου και τις ελευθερίες. Να σημειωθεί ότι μετά τις τεράστιες διαδηλώσεις της 28ης Νοεμβρίου που ανάγκασαν τον Μακρόν σε οπισθοχώρηση, οι εισηγητές του νομοσχεδίου τροποποίησαν μερικώς το άρθρο 24 που αφορά τη δημοσιοποίηση βίντεο και φωτογραφιών αστυνομικών.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet