Ενάντια στο ρατσισμό

                                                                                                                                                

www.facebook.com/hashtag/stopaapihate

 

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν την Κυριακή σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ, οι διαδηλώσεις ενάντια στο ρατσισμό κατά των ασιατών, με αφορμή την αύξηση των σωματικών και λεκτικών επιθέσεων που δέχονται από την αρχή της πανδημίας λόγω της υποτιθέμενης σύνδεσης της Κίνας με τον Covid που έκανε η κυβέρνηση Τραμπ. Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα στην Ατλάντα οκτώ άνθρωποι ασιατικής καταγωγής δολοφονήθηκαν από πυροβολισμούς, με τη φυλετική μισογυνία να φτάνει στο αποκορύφωμά της αφού έξι από τα θύματα ήταν γυναίκες.

 

Δικαίωμα στη στέγαση

 

www.housing-action-day.net

 

Με στόχο να υιοθετηθούν κοινές θέσεις για τις στεγαστικές πολιτικές, και να δημιουργηθούν δεσμοί αλληλεγγύης μεταξύ των κινημάτων επιτρέποντας να ενισχυθούν οι αγώνες τους, γίνεται σήμερα σε δεκάδες πόλεις η πανευρωπαϊκή μέρα δράσης για το δικαίωμα στη στέγαση. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 156 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη ξοδεύουν περισσότερο από το 40% του διαθέσιμου εισοδήματός τους στη στέγαση, ενώ περίπου 700.000 άνθρωποι ζουν στο δρόμο, αριθμός που έχει αυξηθεί κατά 70% την τελευταία δεκαετία.

 

                 45 χρόνια μετά                            

 

www.facebook.com/EMVyJ

 

Σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν οι κοινωνικές διαδικασίες της μνήμης, και όχι η μνήμη του καθήκοντος, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Τετάρτη στην Πλατεία Μαΐου στο Μπουένος Άιρες με αφορμή την συμπλήρωση 45 χρόνων από το στρατιωτικό πραξικόπημα του Βιντέλα. Το κάλεσμα έγινε από συγγενείς θυμάτων και εξαφανισμένων, πρώην πολιτικούς κρατούμενους, και διάφορες αριστερές οργανώσεις, που τόνισαν την αναγκαιότητα της σύνδεσης του παρελθόντος με το παρόν, στους αγώνες για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet