Ανοιχτή επιστολή

Σύντροφε Αλέξη,
Συγχαρητήρια. Αφού άφησες επί μέρες να κυκλοφορούν διάφορα ονόματα, χωρίς να εμφανίζεται πουθενά το όνομα του Αριστείδη Μπαλτά, η τελική επιλογή σου για την απομάκρυνση του από το υπουργείο Παιδείας ήταν η σωστή κίνηση τη σωστή στιγμή.
Διότι ακριβώς την ώρα της μεγάλης νίκης αποδεικνύουμε την πραγματική μας διάθεση για  συνεργασίες, οι οποίες μπορούν να φθάνουν μέχρι και το Μαύρο Μέτωπο Παιδείας, το οποίο πρωταγωνίστησε σε όλη την πολύμηνη προσπάθεια σπίλωσης και απαξίωσης του Αριστείδη Μπαλτά με όλη την παραφιλολογία περί «αριστείας» και «ρετσινιάς» και τα γνωστά συνθήματα «όχι Μπαλτά στην παιδεία», «όχι στο πανεπιστημιακό άσυλο», «όχι στους αιώνιους φοιτητές». Το γεγονός ότι με αυτή την πολιτική απογοητεύουμε και αφήνουμε έκθετους συντρόφους και ιδιαίτερα τον Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος απομακρύνεται χωρίς δικαίωση για τον περίφημο «νόμο Μπαλτά» και, για ορισμένους, με τη «ρετσινιά» του αποτυχημένου, μικρή σημασία έχει και αποτελεί παράπλευρη απώλεια. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι προσωπικότητες όπως ο Πορτοσάλτε και ο Λακασάς, η Κιντή και ο Αντωνίου, ο Μητσοτάκης και η Διαμαντοπούλου, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στο Μαύρο Μέτωπο θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι.
Βέβαια, ο ελληνικός λαός, πράγματι, ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας, να μη μας κρίνει μόνο από την επτάμηνη παρουσία μας στην κυβέρνηση αλλά να μας δώσει μια ακόμη ευκαιρία. Αλλά είναι προφανές ότι η εντολή αυτή αφορούσε μόνο τον πρωθυπουργό και το επιτελείο του και όχι τα επιμέρους υπουργεία ή καλύτερα πλην ορισμένων υπουργείων. Και εδώ θα πρέπει να επισημάνω μια παράληψη. Θα έπρεπε να απομακρύνεις και τον υπουργό Δικαιοσύνης ώστε να δικαιωθεί πλήρως και το σύνθημα «ο Παρασκευόπουλος ανοίγει τις φυλακές, ο Μπαλτάς κλείνει τα σχολεία και η Χριστοδουλοπούλου φέρνει τους λαθρομετανάστες»
Προφανώς μπροστά σε αυτές τις στρατηγικές επιλογές μικρή σημασία έχει το γεγονός ότι ο Αριστείδης Μπαλτάς αποτελεί τη σταθερή ασπίδα όχι μόνο  του κόμματος αλλά και τη δική σου απέναντι σε όλες τις ιδεολογικές και πολιτικές επιθέσεις που έχουν επιχειρηθεί διαχρονικά.
Επιτέλους το αίτημα  «όχι Μπαλτά στην παιδεία» δικαιώνεται.
Για όλα αυτά,
Σύντροφε Αlexis, καληνύχτα.

Φιλάρετος Αλικαρίδης,
πανεπιστημιακός
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet