Δικαιοσύνη για τον Ούγκο
www.facebook.com/veritaegiustiziaperugo
Οργή έχει προκαλέσει η απόφαση του δήμου της Νάπολης να σβήσει από τους τοίχους της πόλης όλα τα γκράφιτι που απεικονίζουν τον δεκαπεντάχρονο Ούγκο Ρούσσο, σε μια προσπάθεια να μην γίνεται καμία αναφορά στο δημόσιο χώρο για τα θύματα της αστυνομικής βίας. Ο Ούγκο πυροβολήθηκε τον Μάρτιο του 2020 από έναν καραμπινιέρο εκτός υπηρεσίας, με την αστυνομία να ισχυρίζεται ότι το θύμα προσπάθησε να κάνει μια ληστεία, ενώ συγγενείς και φίλοι του συνεχίζουν να ζητούν απόδοση δικαιοσύνης για τη δολοφονία.
Στοπ στις απελάσεις
www.bleiberechtfueralle.com
Με μεγάλη επιτυχία έγινε την Τρίτη ο αποκλεισμός όλων των δρόμων που οδηγούν στο αεροδρόμιο της Βιέννης, από εκατοντάδες ανθρώπους που προσπάθησαν να εμποδίσουν την απέλαση 45 προσφύγων στην Καμπούλ. Η κινητοποίηση έγινε από μια ευρεία συμμαχία ακτιβιστών και οργανώσεων που υπερασπίζονται το δικαίωμα παραμονής στην Αυστρία για όλους τους πρόσφυγες, και καταγγέλλουν την αυστριακή κυβέρνηση και τις αεροπορικές εταιρείες ως συνυπεύθυνες για αυτήν τη ρατσιστική πρακτική.
Μπλόκο στο συνέδριο
www.facebook.com/linksjugenddresden
Κάλεσμα για να μπλοκαριστεί το προγραμματισμένο συνέδριο της ακροδεξιάς AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία) στις 10 και 11 Απριλίου στη Δρέσδη, στο οποίο θα συμμετέχουν περίπου 600 σύνεδροι, κάνουν διάφορες αντιφασιστικές οργανώσεις. Όπως αναφέρουν, απέναντι στη μισαλλοδοξία, την ξενοφοβία και τον εθνικισμό ο δημοκρατικός κόσμος πρέπει να δώσει μια δυναμική απάντηση, για να εμποδιστεί μια διαδικασία στην οποία θα καθοριστούν οι υποψήφιοι της AfD για τις ομοσπονδιακές εκλογές του φθινοπώρου.