Είναι συνηθισμένο φαινόμενο οι οξύτατες ανακοινώσεις των Συνδέσμων οπαδών. Ένας ύποπτος ορισμός διαιτητή, μια μεταγραφή που χάλασε, ένα πέναλτι που δεν δόθηκε και τα πληκτρολόγια παίρνουν φωτιά. Υπάρχουν όμως ανακοινώσεις που ξεχωρίζουν και αποτελούν είδηση. Μια τέτοια ανακοίνωση εξέδωσαν πρόσφατα σαράντα πέντε (45!) σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ από την Βόρεια Ελλάδα. Καταρχάς ο αριθμός και μόνο των συνδέσμων αποτελεί είδηση γιατί εκπροσωπούν πολλές χιλιάδες οργανωμένων.

 

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι το περιεχόμενο. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ με την ανακοίνωσή τους κάνουν μια ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη και τους βορειοελλαδίτες βουλευτές της συμπολίτευσης (κατονομάζουν τον κ. Καλαφάτη). Αποφεύγοντας τις βωμολοχίες η φραστική επίθεση είναι τέτοια που δύσκολα θα την έκανε αντιπολιτευόμενος στο μέγεθος και στην οξύτητά της.

Πολύ περιληπτικά οι ΠΑΟΚτσήδες «τα χώνουν» στον πρωθυπουργό για θέματα τόσο αθλητικά, όσο και γενικότερα κοινωνικά. Ξεκινούν από τον κ. Αυγενάκη που τον κατηγορούν για «στημένες επιτροπές με κουμπάρους μαριονέτες, επαναφορά ιδιωνύμου, φωτογραφικό αθλητικό νόμο για να βολέψει τους φίλους του» κ.ά. Στη συνέχεια εγκαλούν τον κ. Μητσοτάκη για την τραγική διαχείριση της πανδημίας, για την αστυνομοκρατία και την καταστολή που εξαπολύει διά του κ. Χρυσοχοΐδη και βέβαια για τη βαθιά εξάρτηση και διαπλοκή με τα συστημικά ΜΜΕ. Κάνουν βέβαια τις συνήθεις αναφορές στον ποντιακό ελληνισμό και την αντίθεση Βορρά-Νότου, τόσο προσφιλή θέματα στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Ωστόσο ο λόγος τους είναι πολιτικός, θυμωμένος, καταγγελτικός. Προειδοποιούν, επικαλούνται το αίσθημα δικαίου και μιλάνε για πόλεμο.

Ασφαλώς η πολιτική δεν είναι προνομιακό πεδίο για τους Συνδέσμους οπαδών, ούτε βέβαια η πολιτική μπορεί να ασκείται με τσαμπουκάδες και εκβιασμούς. Η ανακοίνωση αυτή όμως παράγει ένα πολιτικό γεγονός γιατί:

  • Ο κόσμος του ΠΑΟΚ προέρχεται μεν κατά κύριο λόγο από τα λαϊκά στρώματα, αλλά είναι κόσμος που εύκολα παρασύρεται από συντηρητικούς πολιτικούς που τον διαχειρίζονται ανάλογα: Τσοχατζόπουλος, Βενιζέλος, Καλαφάτης, Ψωμιάδης και πλείστοι άλλοι στο παρελθόν αισθανόταν άνετα στην Τούμπα ως «Θεσσαλονικάρχες».
  • Δεν είναι μακριά οι πρόσφατες εκλογές, όταν δηλητηριασμένοι από την «Πρεσπολογία» και τους νεοφυείς «μακεδονομάχους» οι οπαδοί του ΠΑΟΚ καταψήφισαν τον «προδότη» Τσίπρα και ανέβασαν στην κυβέρνηση τον «πατριώτη» Μητσοτάκη.
  • Η ανακοίνωση βγήκε ακριβώς τις ημέρες που Μητσοτάκης και Αυγενάκης, άλωσαν με ανενδοίαστη πολιτική παρέμβαση το ποδόσφαιρο αναδεικνύοντας τον «κάπτεν» του ΠΑΟΚ κ. Θοδωρή Ζαγοράκη σε πρόεδρο της ΕΠΟ. Οι ΠΑΟΚτσήδες δεν μάσησαν την κοροϊδία και με την ανακοίνωση έστειλαν έμμεσο μήνυμα αποδοκιμασίας στο άλλοτε αγαπημένο παιδί της κερκίδας, τον «σκύλο» Ζαγοράκη.
  • Η ανακοίνωση δεν στέκεται μόνο στα συνήθη αθλητικά, αλλά έχει πολλές και διαυγείς αναφορές σε κοινωνικά ζητήματα.

Κάτι κινείται στη συντηρητική Βόρεια Ελλάδα. Οι κερκίδες είναι άδειες λόγω Covid, αλλά φωνάζουν. Και λένε πολλά και ενδιαφέροντα.

 

ΥΓ: Ε, μια τέτοια ανακοίνωση θα είχε και ουρές. Μερικές ευτράπελες. Οι περισσότεροι πολιτευτές της ΝΔ, φρονίμως σκεπτόμενοι σιώπησαν. Η χαριτόβρυτος πολιτεύτρια κα Αφροδίτη Λατινοπούλου είχε την ατυχή έμπνευση να υπερασπιστεί το κόμμα της και να επιχειρήσει την αποδόμηση της ανακοίνωσης. Γρήγορα το μετάνιωσε και κατέβασε το post. «Ευπειθώς αναφέρθηκε» στον κ. Μητσοτάκη αλλά το πλήρωσε η καημένη ακριβά!

Πρόσφατα άρθρα ( Κοινωνία )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet