Η ιθαγενική αριστερά νίκησε

                                                                                                                       

ia.gl

 

Το αριστερό κίνημα Ινουίτ Ατακγατιγκίτ, με την έντονη περιβαλλοντική εστίαση, παίρνοντας 37% από 26% που είχε στις προηγούμενες εκλογές, ήταν ο νικητής των εκλογών που έγιναν την Τρίτη στην Γροιλανδία. Το εκλογικό αποτέλεσμα στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στις διεθνείς εταιρείες εξόρυξης που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τον τεράστιο ανεκμετάλλευτο ορυκτό πλούτο του νησιού της Αρκτικής, αφού το Ινουίτ Ατακγατιγκίτ υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να θυσιαστεί το περιβάλλον στο όνομα της οικονομικής ανάπτυξης. 

 

Ενάντια στο νόμο

 

twitter.com/hashtag/killthebill                                  

 

Με τις διαδηλώσεις που έγιναν το σαββατοκύριακο σε περισσότερες από 45 βρετανικές πόλεις, χιλιάδες άνθρωποι ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στο νόμο που προωθεί η βρετανική κυβέρνηση, ο οποίος δίνει υπερεξουσίες στην αστυνομία για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Επιπλέον, με το νόμο αυτό θεσμοθετούνται μια σειρά μέτρων με σαφές ρατσιστικό και ταξικό πρόσημο, αφού, όπως αναφέρεται, η αστυνομία θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες για τον έλεγχο ατόμων που παρουσιάζουν «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές», όπως Ρομά, μετανάστες, άστεγοι, κλπ.

 

Αλληλεγγύη στην Μιανμάρ

                                                                                                                                                

www.threefingers.org

 

Περισσότεροι από 6.000 καλλιτέχνες από δεκάδες χώρες του κόσμου συμμετέχουν στην εκστρατεία «Raise Three Fingers», δίνοντας τα έργα τους (αφίσες, γελοιογραφίες, σκίτσα, κλπ) για να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα από το λαό της Μιανμάρ που αγωνίζεται ενάντια στη στρατιωτική χούντα. Η πρωτοβουλία πήρε το όνομά της από το χαιρετισμό των τριών δαχτύλων που κάνουν οι διαδηλωτές ως σύμβολο αντίστασης, ο οποίος προέρχεται από την ταινία Hunger Games και χρησιμοποιείται και από τους δημοκρατικούς διαδηλωτές στην Ταϊλάνδη.


 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet