Την τιμητική μου είχα εγώ και ο ΕΔΟΕΑΠ με πανομοιότυπο δήθεν αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στο documentonews και το Protothema την περασμένη Παρασκευή, με «έγγραφο φωτιά», μια βεβαίωση ασφάλισης, η οποία δεν διέρρευσε από τον Οργανισμό.

Και οι δύο δημοφιλείς ιστοσελίδες σε μια αξιοπρόσεκτη σύμπτωση (ίδιος υποβολέας) ανακάλυψαν δήθεν ευθύνη του ΕΔΟΕΑΠ, με προφανή στόχο να χτυπηθεί η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και εγώ, επειδή οι αρμόδιες υπηρεσίες του χορήγησαν βεβαίωση ασφάλισης στον Φουρθιώτη, ο οποίος βρίσκεται την περίοδο αυτή στη δίνη του κυκλώνα για θέματα που ο ίδιος προκάλεσε. Το «αδίκημα» είναι ότι οι υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ χορήγησαν τη βεβαίωση που ζήτησε ο κύριος αυτός ως ασφαλισμένος, όπως μπορεί να ζητήσει και να λάβει οποιοσδήποτε ασφαλισμένος. Οι υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ έχουν κάνει και άλλα, πιο σημαντικά, όπως ο έλεγχος των υποβολών της επιχείρησης που απασχολεί τον κύριο αυτόν. Εχουν καταλογιστεί οι οφειλές της προκειμένου να διασφαλιστεί το οικονομικό συμφέρον του ΕΔΟΕΑΠ.

Τα σαΐνια που σας «έδωσαν» τη βεβαίωση, παραβιάζοντας προσωπικά δεδομένα, γνωρίζουν, τουλάχιστον από την ίδια ημέρα και τις ενέργειες που έχουν κάνει οι οικονομικές υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ για να διασφαλιστεί ο Οργανισμός. Γνωρίζουν ότι οι εισφορές στον ΕΔΟΕΑΠ δεν έχουν «οροφή». Αυτό σημαίνει ότι όποιος έχει κάνει κάποια σκόπιμη οικονομική «υπέρβαση» θα την χρυσοπληρώσει. Κατανοητό ελπίζω.

Και καλά το documentonews, συνεχίζει τον «οίστρο» του για τις εύλογες, όχι όμως σκόπιμες παραλείψεις του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ, εκείνου του προεδρείου που ήταν στα δικαστήρια όταν χρειάστηκε να υπερασπιστεί η ελευθεροτυπία του εκδότη του, το protothema.gr τι ζόρι τραβάει; Την ίδια ημέρα με το δήθεν αποκαλυπτικό του δημοσίευμα, υπέγραψα ως πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ τη δική του ασφαλιστική ενημερότητα, αφού έχει διακανονίσει τις μεγάλες οφειλές του.

Τα σαΐνια της εφημερίδας «Δημοκρατία» ανακάλυψαν πλαστή ταυτότητα του ΕΔΟΕΑΠ, μπερδεύοντας μια νόμιμη κάρτα υγείας, επειδή λένε δεν μπορεί ο Φουρθιώτης να είναι ασφαλισμένος στον ΕΔΟΕΑΠ επειδή δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ! Λάθος από απειρία ή σκοπιμότητα την οποία μάλιστα αποφεύγουν να διορθώσουν. Και να σκεφθεί κανείς ότι λίγες ημέρες πριν η ΕΣΗΕΑ στήριξε εφημερίδα του συγκροτήματος όταν ο κύριος αυτός τους μήνυσε ζητώντας και τη σύλληψή τους.

Θεμιτή και άγια η κριτική, ιδιαίτερα όταν είναι τεκμηριωμένη, άλλο όμως η κριτική κι άλλο η μονομερής ενημέρωση, τα λογικά άλματα και οι κακόπιστοι υπαινιγμοί.

Σε κάθε περίπτωση οι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να κάνω τα στραβά μάτια για τις οφειλές στον Οργανισμό, ούτε φοβάμαι τις «υποδείξεις» και τους υποβολιμαίους υπαινιγμούς. Εμαθα να δίνω και να κερδίζω μάχες, δεν επιδιώκω λίγα δευτερόλεπτα δημοσιότητας ή πρόσκαιρες εντυπώσεις.

Ο ΕΔΟΕΑΠ θα εισπράξει τα μεγάλα ποσά που οφείλουν οι εκδότες. Αν νομίζουν κάποιοι ότι θα φοβηθώ από τα προειδοποιητικά δήθεν αποκαλυπτικά δημοσιεύματα ματαιοπονούν.

Και κάτι για τον εκδότη Κώστα Βαξεβάνη. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, κύριε Βαξεβάνη. Εύγε για τα ρεπορτάζ, όταν είναι ρεπορτάζ, ντροπή για τη μονομέρεια, τις εμμονές και τους κίτρινους υπαινιγμούς που δεν με αγγίζουν. Ειδικά εσείς, αλλά και ο υποβολέας, το γνωρίζετε καλά. Ημουν πάντα μάχιμος, υπηρέτησα την αυτονομία της ενημέρωσης, δεν ήμουν και δεν θα γίνω υπηρετικό προσωπικό της (παρα)εξουσίας.

Οταν τα (ακρο)δεξιά «φίδια» και οι συνδικαλιστικοί «αρουραίοι» τους οποίους «αξιοποιείτε» θα σας δαγκώσουν, η ασημαντότητά μου θα είναι πάλι εκεί για να στηρίξει την ελευθεροτυπία. Η στάση μου, όπως έκανα σε όλη μου τη ζωή, είναι στάση αρχής. Δεν τσαλαπατώ τις αρχές μου υπό το βάρος της πικρίας που προκαλείται από αστήριχτους υπαινιγμούς.

Στους συνδικαλιστικούς «αρουραίους», τα (ακρο)δεξιά φίδια και τα περιττώματα των τρολ του διαδικτύου απαντώ: μην κρίνετε εξ ιδίων, δεν έχω ανοικτές υποθέσεις εγώ. Ούτε με πίνακες της ΔΕΗ, ούτε με σαμπουάν, ούτε με συναλλαγές και μαύρες σακούλες, ούτε με «συμβόλαια» δολοφονίας χαρακτήρων, ούτε κομματόσκυλο είμαι. Δεν είμαι του χεριού σας. Δεν με αγγίζει η γκεμπελίστικη τακτική: πες πες, κάτι θα μείνει. Επαναλαμβάνω, έμαθα να κερδίζω μάχες, όχι εντυπώσεις.

Ασχετο - όπως έγραψε κάποτε ο Λασκαράτος: «Οι απατεώνες ενώνονται σαν τις σάπιες σταφίδες». Ο λαός μας το λέει κάπως διαφορετικά: μόνο τα καρποφόρα δένδρα πετροβολούνται!

 

ΥΓ. Να υποθέσω ότι η ενορχηστρωμένη «κριτική» έγινε όλως τυχαίως την ημέρα που το ΣτΕ συζητούσε τις προσφυγές εργοδοτών εναντίον του 2% στις διαδικτυακές επιχειρήσεις ενημέρωσης ή ότι οι υποβολείς αποκαλύπτουν τους πραγματικούς τους στόχους;

 

Αναδημοσίευση από την Εφημερίδα των Συντακτών

Σταύρος Καπάκος Ο Σταύρος Καπάκος είναι γενικός γραμματέας Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ και πρόεδρος Δ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ. Περισσότερα Άρθρα
Πρόσφατα άρθρα ( Κοινωνία )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet