Οι Ευρωπαίοι πολίτες, εκατοντάδες οργανώσεις, σύλλογοι, συνδικάτα, ΜΚΟ, δομές αλληλεγγύης και πολιτικά κόμματα σε χώρες της Ε.Ε, διεκδικούν το «Δικαίωμα στην Φροντίδα -Right2Cure» και την ανοιχτή πρόσβαση στα εμβόλια, τα φάρμακα και την υγεία.

Η αλληλεγγύη έρχεται πάνω από την κερδοσκοπία των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών, την αδιαφάνεια που παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι εθνικές κυβερνήσεις σε πολιτικές που αδιαφορούν για την υγεία των πολιτών στην Ευρώπη, που προάγουν την διασφάλιση των υπέρογκων κερδών των φαρμακευτικών εταιρειών και κυρίως που αποκλείουν την πρόσβαση στα εμβόλια σε πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Θα είμαστε ασφαλείς όταν όλοι θα είναι ασφαλείς. 

Σε μια περίοδο όπου κινδυνεύει η υγεία όλων μας η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών (ΕΠΠ) φιλοδοξεί να συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο υπογραφές ώστε να υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η αλλαγή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και των κανονισμών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και να επιτραπεί επιτέλους:

 

-τα κράτη-μέλη να έχουν το δικαίωμα και την δυνατότητα να εφαρμόσουν τις ρήτρες που περιλαμβάνονται στις συμφωνίες για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας - πατέντες ώστε εν μέσω της πανδημίας να μπορούν να παράγουν γενόσημα φάρμακα, χωρίς να σέβονται τις πατέντες.

 

-τα φάρμακα και τα εμβόλια που παράγονται με συνεισφορά δημόσιων πόρων να τίθενται στην διάθεση του πληθυσμού, αναθεωρώντας τον κανονισμό για τις πατέντες, όπως άλλωστε πρόσφατα πρότειναν τρίτες χώρες, όπως η Ινδία και η Νότια Αφρική.

 

-τα κράτη-μέλη και οι κοινοτικοί θεσμοί να διασφαλίσουν τη διαφάνεια δημοσιοποιώντας τα συμβόλαια που υπογράφονται με τις φαρμακευτικές εταιρείες.

 

Πάνω από 200 οργανώσεις σε 13 κοινοτικές χώρες συμμετέχουν ήδη στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών (ΕΠΠ) για τη συγκέντρωση των υπογραφών πατώντας εδώ

«Η Αλληλεγγύη για Όλους» καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους, από τις δομές αλληλεγγύης στον τομέα της Υγεία και όχι μόνο, τις οργανώσεις των εργαζομένων του ιατρικού και νοσηλευτικού τομέα, τα συνδικάτα και κυρίως τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά και μαζικά στη στήριξη της πρωτοβουλίας εξετάζοντας μάλιστα και την δημιουργία μιας Ελληνικής Επιτροπής Στήριξης της ΕΠΠ.  

«H Υγεία δεν είναι εμπόρευμα - Η Υγεία δεν είναι επιχείρηση», «Υγεία για Όλους». «Διαφάνεια Τώρα», «Δημόσιοι πόροι - Δημόσιος Έλεγχος»: Δικαίωμα στην Φροντίδα και όχι κέρδη στη στην πανδημία.

Πρόσφατα άρθρα ( Υγεία )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet