Οι κίνδυνοι του διαδικτύου παραμονεύουν σε κάθε επαφή. Ιδίως τα παιδιά, κινδυνεύουν να πέσουν στα νύχια του κάθε αρρωστημένου. Χιλιάδες παιδεραστές κυκλοφορούν σαν αρπακτικά μέσα στο διαδίκτυο αναζητώντας τα θύματά τους.

Ο Βιτ Κλουσάκ και η Μπαρμπόπρα Χαλούποβα σκηνοθέτησαν ένα ντοκιμαντέρ-πείραμα, «Παγίδα στο διαδίκτυο», σε πραγματικές συνθήκες. Τρεις γυναίκες ηθοποιοί, οι οποίες μικροδείχνουν, υποκρίνονται τις 12χρονες. Τρία ψεύτικα προφίλ και το δόλωμα ήταν έτοιμο. Τα «ψάρια» τσίμπησαν από την πρώτη στιγμή!

Το πείραμα κράτησε 10 μέρες και τα κορίτσια δέχτηκαν 2.458 επαφές και αιτήματα! Εν τω μεταξύ οι κάμερες και τα μικρόφωνα του κινηματογραφικού συνεργείου κατέγραφαν τα πάντα. Οι άνδρες ζητούν από τα κορίτσια να επιδείξουν μέρη του σώματός τους, να αυνανιστούν, να στείλουν πορνογραφικά βίντεο και φωτογραφίες. Πολλοί από αυτούς δεν διστάζουν να εκβιάσουν τα κορίτσια.

Κάποιες από τις διαδικτυακές συνομιλίες θα οδηγήσουν σε πραγματικές συναντήσεις. Πάντοτε, βέβαια, με παρακολούθηση από το κινηματογραφικό συνεργείο και καταγραφή. Στο φινάλε, και καθώς έρχεται η κορύφωση, κάποιοι από τους αδίστακτους αυτούς ανθρώπους θα μετατραπούν σε θηράματα καθώς αποκαλύπτεται η δράση τους.

Συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ από την Τσεχία. Η παρακολούθησή του απαιτεί γερά νεύρα, καθώς αποκαλύπτεται σε όλη του την έκταση το μεγάλο πρόβλημα της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης παιδιών μέσω του διαδικτύου. Η ταινία έχει ρυθμό και είναι δομημένη με μεγάλη προσοχή, ώστε αφενός αναδεικνύει αυτό που θέλει, αφετέρου διαθέτει αφηγηματικότητα, δείχνοντας έτσι πόσο εύθραυστα είναι τα όρια μεταξύ ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας.

Από 13 Απριλίου στην πλατφόρμα cinobo.

Στράτος Κερσανίδης strakersan@gmail.com
kersanidis.wordpress.com
Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet