Οργή για τις δολοφονίες

 

coicamazonia.org

 

Οργή έχουν προκαλέσει οι συνεχόμενες δολοφονίες υπερασπιστών των περιβαλλοντικών δικαιωμάτων στη λεκάνη του Αμαζονίου, αφού από την αρχή του χρόνου ο αριθμός των δολοφονιών έχει φτάσει στις 16, ενώ το 2020 ήταν 202. Κοινότητες αυτόχθονων πληθυσμών ζητούν από τις 9 κυβερνήσεις της περιοχής και διεθνείς οργανισμούς να πάρουν συγκεκριμένα μέτρα πρόληψης, προστασίας και αποκατάστασης για τους υπερασπιστές του Αμαζονίου, που κινδυνεύει η ζωή τους από διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα.

 

 

Στοπ στη μόλυνση

 

www.facebook.com/GreenpeaceJapan

                                                                                  

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Τρίτη στο Τόκιο, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της ιαπωνικής κυβέρνησης να ρίξει περισσότερο από ένα εκατομμύριο τόνους ραδιενεργού νερού από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα στη θάλασσα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Να σημειωθεί ότι η Κίνα και η Νότια Κορέα αντιτίθενται σε αυτήν την απόφαση που πήρε μονομερώς η Ιαπωνία, χωρίς καμία διαβούλευση, ενώ ο ιάπωνας πρωθυπουργός είπε ότι ήταν η πιο ρεαλιστική επιλογή, προκειμένου να επιτευχθεί η ανάκαμψη της περιοχής.

 

                                                                 

Ενάντια στην εμπορική συμφωνία

 

stopeumercosur.org

 

Περισσότεροι από 2.100.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει στην εκστρατεία ενάντια στην εμπορική συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών της Mercosur (Αργεντινή, Βραζιλία, Ουρουγουάη, Παραγουάη), που μετά από 20 χρόνια συζητήσεων φτάνει στο τελικό της στάδιο. Ακτιβιστές αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι η συμφωνία αποτελεί μέρος ενός ξεπερασμένου επιχειρηματικού μοντέλου που έχει καταστρέψει τον πλανήτη και ότι στόχος της είναι η μείωση μιας ολόκληρης σειράς δασμών και εμπορικών περιορισμών για την εντατικοποίηση του εμπορίου.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet