Δικαίωμα στην έκτρωση

 

mobile.twitter.com/forofeministard

 

Οργή έχει προκαλέσει η άγρια επίθεση που έκανε την Τρίτη η αστυνομία εναντίον των δεκάδων γυναικών που είχαν κατασκηνώσει για μέρες έξω από το Κογκρέσο της Δομινικανής Δημοκρατίας, υπερασπιζόμενες το δικαίωμα στην έκτρωση. Οι διαμαρτυρίες του φεμινιστικού κινήματος ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα σε διάφορες πόλεις της χώρας, διεκδικώντας την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, που επιτρέπει την έκτρωση μόνο σε περιπτώσεις βιασμού, αιμομιξίας, δυσπραγίας του εμβρύου και κινδύνου για την υγεία της εγκύου.

 

 

Απελευθέρωση των κρατουμένων

 

twitter.com/hashtag/Askatasuna

 

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σαββατοκύριακο στο Σαν Σεμπαστιάν, την Παμπλόνα, το Μπιλμπάο και τη Βιτόρια, ζητώντας να απελευθερωθούν όλοι οι βάσκοι πολιτικοί κρατούμενοι. Όπως ανέφεραν, μια δεκαετία μετά την εγκατάλειψη της ένοπλης δραστηριότητας από την ΕΤΑ, και τρία χρόνια από την οριστική διάλυσή της, δεκάδες άνθρωποι εξακολουθούν να είναι όμηροι του ισπανικού κράτους, γι’ αυτό χρειάζεται να δοθεί άμεσα πολιτική λύση και να παραμεριστεί η ειδική νομοθεσία εξαίρεσης.

 

 

 

Στοπ στις κατεδαφίσεις

 

www.addameer.org

 

Συνεχίζεται η εκστρατεία για να ακυρωθεί η απόφαση ενός ισραηλινού δικαστηρίου που διέταξε την κατεδάφιση των σπιτιών 21 οικογενειών Παλαιστινίων που ζουν στην ανατολική Ιερουσαλήμ, μέχρι τις 11 Μαΐου, για να κατασκευαστεί ο φερόμενος ως εμπνευσμένος από τη Βίβλο τουριστικός χώρος King David Park. Να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 1.500 Παλαιστίνιοι που κατοικούν σε διάφορες συνοικίες της Ιερουσαλήμ, αντιμετωπίζουν απειλή αναγκαστικού εκτοπισμού και κατεδάφισης των σπιτιών τους από τις ισραηλινές αρχές στο όνομα της ανάπτυξης.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet