Ένα νέο κατόρθωμα της Ν.Δ. που κυβερνά τη χώρα με μεθόδους της Κόζα Νόστρα είναι και η πρόσφατη εκπρόθεσμη τροπολογία της ντροπής σε άσχετο νομοσχέδιο, με το οποίο απαλλάσσει από τις ευθύνες τους όσους -γιατρούς η κυβερνητικούς παράγοντες- εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε επιτροπές που παίρνουν αποφάσεις ή δραστηριοποιούνται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19!

 

Παραθέτω την τροπολογία όπως κατατέθηκε και ψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές της Ν.Δ., αυτούς τους θλιβερούς κομπάρσους, που δεν έχουν ίχνος αξιοπρέπειας, ώστε να αντιδράσουν ή να παραιτηθούν σεβόμενοι τον εαυτό τους, την εκατόμβη των νεκρών, τους ψηφοφόρους τους, πολλοί από τους οποίους θα έχουν χάσει ανθρώπους και εξαιτίας της κυνικής πολιτικής των αχρείων που μας κυβερνούν, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, αδιαφορώντας για τις χιλιάδες νεκρούς, με σκοπό να το παραχωρήσουν στους ιδιώτες, τα συμφέροντα των οποίων εκπροσωπούν, αλλά και να καταστρέψουν τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας για χάρη λίγων μεγάλων ομίλων και φυσικά να μας γυρίσουν ένα αιώνα πίσω με τα μέτρα που παίρνουν εκμεταλλευόμενοι τον αναγκαστικό εγκλεισμό στα σπίτια μας.

 

Άρθρο 4

«Ευθύνη των μελών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του Covid-19, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από λοιμογόνους παράγοντες και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Τα μέλη των Εθνικών Επιτροπών δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας των ως άνω επιτροπών

Δίωξη επιτρέπεται μόνο για συκοφαντική δυσφήμηση ή εξύβριση». Ή αν -προσθέτω εγώ- ληστέψουν Τράπεζα, σκοτώσουν τη γυναίκα ή τον άνδρα τους ή αποκαλυφθεί ότι έχουν εμπλοκή σε τρομοκρατική οργάνωση!

Αθήνα 22 Απρίλη 2021

 

Προσθέτω πάλι Ζήτω το Έθνος

Ζήτωσαν η ακροδεξιάζουσα κυβέρνηση και οι βουλευτές - ενεργούμενα της Ν.Δ.

Με την ντροπολογία λοιπόν αυτή έχουμε την ομολογία της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι με την πολιτική και τις παρεμβάσεις της στα μέλη της επιστημονικής επιτροπής, έχει διαπράξει, ενδεχομένως εγκλήματα εναντίον του ελληνικού λαού ο οποίος θρηνεί μέχρι και σήμερα (23/4) 9.864 ανθρώπους.

Να λοιπόν γιατί αρνείται πεισματικά να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, αντίθετα με την πρακτική άλλων ευρωπαϊκών χωρών, αν και πιέζεται συνεχώς τόσους μήνες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Tην Πέμπτη λοιπόν δόθηκε ασυλία με την τροπολογία αυτή στα μέλη όλων των επιτροπών απέναντι σε ποινικές ευθύνες και ευθύνες αποζημίωσης. Πρόκειται -όπως σωστά έχει επισημανθεί- «για μια διάταξη που δυναμιτίζει την εμπιστοσύνη που η κοινωνία διατηρούσε ακόμη προς τους επιστήμονες της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, με όποιους κινδύνους αυτό συνεπάγεται, μια διάταξη που επίσης υποδεικνύει την αναζήτηση ευθυνών και σε αυτούς!». Το ότι τα μέλη των επιτροπών εκτός από το ότι δεν ευθύνονται και δεν διώκονται, επιπλέον δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι με αυτό πάνε να καλύψουν συγκεκριμένες κυβερνητικές ευθύνες στην περίπτωση που κάποιος εισαγγελέας θελήσει αυτεπάγγελτα, όπως συνέβη για το πλήθος των θανάτων στη Θεσσαλονίκη ή κατόπιν μηνύσεων να ασκήσει έλεγχο.

Και μιας και αναφέρθηκα στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να πω ότι εξαιτίας αυτής της τροπολογίας σταματάει αναγκαστικά η εισαγγελική έρευνα που ήταν σε εξέλιξη!

Αυτή λοιπόν η καταστροφική, ακραία αυταρχική κυβέρνηση, που με αντίστοιχο νόμο απάλλαξε τα υψηλόβαθμα στελέχη των Τραπεζών, που ευθύνονταν για τα θαλασσοδάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία παραχωρούσαν αφειδώς και παράνομα στα κόμματα της διαπλοκής, δηλαδή στη Ν.Δ. και στο ΠΑΣΟΚ, που τα χρωστάνε ακόμη, αλλά και σε διαφόρους χρυσοκάνθαρους για να κάνουν δήθεν επενδύσεις με τα δικά μας λεφτά και που απολαμβάνουν σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές και άλλα προνόμια τη στιγμή που από τον Ιούνιο θα βγουν σε πλειστηριασμό χιλιάδες σπίτια λαϊκών οικογενειών !

Αυτή η κυβέρνηση, λοιπόν, που ευθύνεται για τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος [πάνω από 40.000.000 ευρώ, στους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, 30.000.000 στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, αναθέσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων σε κολλητούς], αθρόες προσλήψεις «δικών τους παιδιών» που αναβιώνουν τις πελατειακές σχέσεις, άγρια καταστολή και βασανιστήρια στα αστυνομικά τμήματα πολιτών που τόλμησαν να ασκήσουν τα Συνταγματικά τους δικαιώματα από υπανθρώπους μπάτσους που στρατολόγησε ο Χρυσοχοΐδης, προφανώς και από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Κι ακόμη η σχεδιαζόμενη από τον άεργο υπουργό Εργασίας (!) Κωστή Χατζηδάκη κατ’ επιταγή του Σ.Ε.Β. κατάργηση του οκτάωρου, που είχε κατακτηθεί με αίμα αλλά και γενικότερη καταστροφή των εργασιακών δικαιωμάτων, που δεν τόλμησε ούτε η τρόικα στον καιρό των μνημονίων!

Δυστυχώς υπάρχουν κι άλλες πολιτικές από τη συγκεκριμένη κυβέρνηση εναντίον του λαού μας, ων ουκ έστιν αριθμός.

Αυτή λοιπόν η κυβέρνηση -η χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης- που δεν διστάζει να καλύψει τα μέλη της από τις εγκληματικές τους ευθύνες, φτάνοντας ακόμη και σε μια απόφαση κρατικής ομερτά, που δεν προσιδιάζει σε νόμιμο κράτος, πρέπει να φύγει το συντομότερο, γιατί αποτελεί κίνδυνο και ντροπή για τη χώρα και τον λαό μας.

Διονύσης Φραγκούλης Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet