Στο δρόμο για την Ομοσπονδία

 

www.facebook.com/groups/180800695448106

 

Χιλιάδες Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι διαδήλωσαν το Σάββατο στις δύο πλευρές της διαχωριστικής γραμμής στην Λευκωσία, υπέρ της ειρήνης, της επανένωσης, και της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Η κινητοποίηση έγινε με αφορμή την πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό που ξεκίνησε την Τρίτη στην Γενεύη, ενώ οι διαδηλωτές φώναξαν ότι ο αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, στους ανταγωνισμούς για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, στις κατοχικές δυνάμεις και στους ξένους στρατούς συνεχίζεται.

 

Λευτεριά στον Μουμία Αμπού Τζαμάλ

 

www.freemumia.com

 

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν το Σάββατο σε διάφορες πόλεις του κόσμου οι δράσεις αλληλεγγύης στον Μουμία Αμπού Τζαμάλ, που βρίσκεται φυλακισμένος από το 1982 μετά από τα ισόβια που του επιβλήθηκαν σε μια δίκη παρωδία για το φόνο ενός λευκού αστυνομικού. Η κινητοποίηση έγινε με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα υγείας που παρουσιάζει ο 67χρονος πρώην Μαύρος Πάνθηρας και σύμβολο του αγώνα κατά της θανατικής ποινής, και οι διαδηλωτές ζήτησαν την άμεση απελευθέρωσή του και πρόσβαση σε επαρκή ιατρική περίθαλψη.

 

Κλωτσιά στο ρατσισμό

 

twitter.com/hashtag/NoRoomForRacism

 

Ένα ισχυρό μήνυμα κατά του ρατσισμού στο διαδίκτυο δίνουν από την Τρίτη και μέχρι την Κυριακή οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές και οι διαιτητές στην Αγγλία, αφού όλες αυτές τις μέρες μποϋκοτάρουν το facebook, το twitter, και το instagram. Στην ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την έλλειψη μέτρων για την εξάλειψη του φαινομένου από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ζητούν από την κυβέρνηση Τζόνσον να εφαρμόσει μια ισχυρή νομοθεσία για αυτούς που μεταδίδουν μηνύματα μίσους στο διαδίκτυο.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet