Ηχηρή παρέμβαση στο κέντρο διαλογής της εταιρείας «Γενική Ταχυδρομική» πραγματοποίησαν, το πρωί της Πέμπτης 6 Μαΐου –ήμερα πανελλαδικής απεργίας, μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Ταχυδρομικών και Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής (ΣΕΤΤΕΑ) και εργαζόμενοι της εταιρείας.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια δράσεων που αφορούν στο κλείσιμο υποκαταστήματος της επιχείρησης στο Περιστέρι, που λειτουργούσε με τη μορφή του franchise και οδηγεί 28 εργαζόμενους στην ανεργία. Συγκεκριμένα, η εταιρεία στην οποία μέχρι πρόσφατα εργάζονταν, αποφάσισε την παύση της δραστηριότητας των μεταφορών μέσω του franchise και το αντίστοιχο έργο θα περάσει στη μητρική εταιρεία.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την άμεση επαναπρόσληψή τους από τη μητρική εταιρεία, με συμβάσεις αορίστου χρόνου και την αναγνώριση της υπηρεσίας τους για τα χρόνια που ήταν στον συγκεκριμένο πράκτορα.

Σημειώνεται ότι, κατά την διάρκεια της πανδημίας, τα κέρδη του κλάδου των ταχυμεταφορών εκτοξεύθηκαν.

Την παρέμβαση στήριξε, μεταξύ άλλων, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Αθήνας με πολυμελή αντιπροσωπεία της, που παραβρέθηκε στην κινητοποίηση.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet