Αποσύρθηκε το νομοσχέδιο

twitter.com/hashtag/ColombiaEnAlertaRoja

 

Με επίσημη δικαιολογία την έλλειψη πολιτικής συναίνεσης, αλλά στην πραγματικότητα λόγω των μεγάλων διαδηλώσεων που έγιναν για πέντε μέρες, στις οποίες η αστυνομία έκανε 9 βιασμούς γυναικών, σκότωσε 26 ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 1.100, ο δεξιός πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε απέσυρε την Κυριακή το φορολογικό νομοσχέδιο που είχε εξαγγείλει. Το νομοσχέδιο περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, αύξηση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, αύξηση φορολογικών συντελεστών για τους εργαζόμενους, κλπ.

 

Δικαίωμα στην έκτρωση

 

www.facebook.com/aborcyjnydreamteam

 

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το αίτημα του πολωνού υφυπουργού Εξωτερικών προς την Τσεχία να σταματήσουν οι τσεχικές κλινικές να κάνουν εκτρώσεις στις πολωνές, γιατί διαφορετικά αυτό θα επηρεάσει τις σχέσεις των δύο χωρών. Να σημειωθεί ότι ετησίως περισσότερες από 200.000 πολωνές καταφεύγουν στην Τσεχία για να κάνουν εκτρώσεις, μετά την σχεδόν πλήρη απαγόρευσή τους στην Πολωνία, ενώ φεμινιστικές οργανώσεις αναφέρουν ότι με βάση τα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση το αίτημα του υφυπουργού στερείται κάθε λογικής βάσης.  

 

Στοπ στις επιθέσεις

twitter.com/hashtag/Hirak

 

Περισσότερες από 300 οργανώσεις, και εκατοντάδες ακτιβιστές, δικηγόροι, πανεπιστημιακοί κλπ, ζητούν από την κυβέρνηση της Αλγερίας να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον όσων συμμετέχουν στο Χιράκ, το κίνημα που προκάλεσε την πτώση του προέδρου Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα το 2019 και συνεχίζει να κλονίζει το καθεστώς. Στην ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την κλιμάκωση της καταστολής και ζητούν την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων, το τέλος των δικαστικών διώξεων, και την αποκατάσταση των συνταγματικών ελευθεριών.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet