«Η τύχη είναι με τους βιρτουόζους»Οπως μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει κεντρικός ήρωας της ταινίας είναι ο -κατά πολλούς- κορυφαίος κιθαρίστας στην ιστορία, ο Τζίμι Χέντριξ. Στην ταινία, με τίτλο «Χέντριξ: Η τύχη είναι με τους βιρτουόζους» (Jimi: All is by my side), σκηνοθέτης και σεναριογράφος είναι ο Τζον Ρίντλεϊ και παρακολουθούμε ένα χρόνο από τη ζωή του Χέντριξ, όταν άγνωστος εντελώς ξεκινά από τη Νέα Υόρκη και φτάνει στο Λονδίνο όπου σύντομα αρχίζει να δημιουργείται ο θρύλος του.
Ο σκηνοθέτης δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις σχέσεις του Τζίμι Χέντριξ με τις γυναίκες, κάτι που επηρέασε τη ζωή και την καριέρα του. Δύο γυναίκες κρύβονται πίσω από τη μυθική φιγούρα του μουσικού και η ταινία κάνει ευθεία αναφορά στο ρόλο που έπαιξαν στη ζωή του. Δεν είναι άλλες από την Λίντα Κιθ και την Κάθι Έτσινγχαμ. Εκτός από αυτό, όμως, ο Ρίντλεϊ δείχνει και πώς αντιμετωπίζει η λονδρέζικη κοινωνία της δεκαετίας του 1960, έναν αφροαμερικάνο, με μεγάλα, φουντωτά μαλλιά και εκκεντρικό ντύσιμο. Ο Αντρέ Μπάντζαμιν (όπως είναι το όνομα του Αντρέ 3000, μουσικού του συγκροτήματος OutKast), ο οποίος ερμηνεύει τον Χέντριξ, λέει: «Ο Χέντριξ δεν ήθελε καν να τραγουδά. Δεν ήθελε να είναι ο επικεφαλής της μπάντας που έπαιζε. Δεν του άρεσε καν η φωνή του. Αυτό που βλέπουμε στη συγκεκριμένη ταινία είναι αυτό το πρόσωπο, το χαρακτήρα που κρύβεται πίσω από αυτόν τον ταλαντούχο κιθαρίστα. Και τον κόσμο που τον περιβάλλει και τον υποστηρίζει με την αγάπη του. Αυτοί τον ενθαρρύνουν να ασχοληθεί περισσότερο με τη μουσική. Και έτσι γίνεται ο Χέντριξ που όλοι γνωρίσαμε και αγαπήσαμε».
Αυτό, όμως, που είναι το πλέον εντυπωσιακό και καθόλου ευχάριστο για όσους αγαπάμε τη μουσική του Χέντριξ, είναι το γεγονός πως στην ταινία δεν ακούγεται κανένα τραγούδι του! Κι αυτό επειδή το ίδρυμα που διαχειρίζεται τα δικαιώματα του έργου του, δεν έδωσε την άδεια που απαιτείται στους δημιουργούς του φιλμ.

Σ.Κ.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet