Ποτέ ξανά

 

rromanipativ.info

 

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν την Κυριακή σε διάφορες πόλεις οι εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των τσιγγάνων, που ξεκίνησε στις 16 Μαΐου 1938 όταν ο αρχηγός των SS Χάινριχ Χίμλερ υπέγραψε το διάταγμα για την αντιμετώπιση τη «τσιγγάνικης απειλής». Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου ο αριθμός των τσιγγάνων θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας ανέρχεται μεταξύ 1.500.000-2.000.000, χωρίς να περιλαμβάνονται αυτοί που φυλακίστηκαν, στειρώθηκαν, εργάστηκαν καταναγκαστικά, χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα, κ.λπ.

 

 

Πορείες της σιωπής

 

desaparecidos.org.uy

 

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Πέμπτη, σε πολλές πόλεις της Ουρουγουάης, στις «πορείες της σιωπής», που γίνονται κάθε χρόνο στη μνήμη των περισσότερων από 80.000 θυμάτων της δικτατορίας, η οποία ξεκίνησε το 1973 όταν ο στρατός κατέλαβε την εξουσία σε μια χώρα που είχε μια από τις σταθερότερες δημοκρατίες στην ευρύτερη περιοχή. Οι πορείες διοργανώθηκαν από οργανώσεις πολιτικών κρατούμενων και συγγενείς δολοφονημένων και εξαφανισμένων, που ζήτησαν να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη.

 

Αλληλεγγύη στους Σαχραουί

 

www.marchasaharaui.org

 

Ξεκίνησαν την Πέμπτη από τρία διαφορετικά σημεία στην Ισπανία τα καραβάνια αλληλεγγύης στο λαό των Σαχραουί, που εδώ και 46 χρόνια αγωνίζονται για ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση απέναντι στο Μαρόκο που κατέχει παράνομα τα εδάφη τους στη Δυτική Σαχάρα και συνεχίζει να καταστέλλει την αντιαποικιακή αντίσταση. Η πρωτοβουλία έχει την υποστήριξη περισσότερων από 400 οργανώσεων, που καταγγέλλουν την αδιαφορία της διεθνούς κοινότητας και τη συνενοχή της Ισπανίας, ενώ οι πορείες θα καταλήξουν στις 19 Ιουνίου στη Μαδρίτη, όπου θα γίνει μια μεγάλη διαδήλωση.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet