Επιμέλεια: Κατερίνα Αναστασίου
catana@freemail.gr

Tony Oursler


Στην παρούσα έκθεσή του, ο νεοϋορκέζος καλλιτέχνης Tony Oursler παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, μεγάλα πάνελ από αλουμίνιο σε αφηρημένα σχήματα που θυμίζουν πρόσωπα και είναι επικαλυμμένα με διαφορετικές ανακλαστικές μεταλλικές επιφάνειες. Πρόθεσή του είναι να προσκαλέσει και να «προκαλέσει» το θεατή να δει τον εαυτό του μέσα από τα μάτια των μηχανημάτων που δημιούργησε πρόσφατα η ανθρωπότητα. Η αυξανόμενη πολυπλοκότητα και η επικράτηση της σάρωσης του προσώπου στην κοινωνία είναι το κλειδί για να κατανοήσουμε τα νέα έργα του Oursler, στα οποία αναρωτιέται σχετικά με τα δεδομένα, τα ηλεκτρονικά προφίλ, την αλληλουχία DNA και τα μοναδικά σωματικά χαρακτηριστικά. Μέσα από τη νέα του δουλειά, ο καλλιτέχνης ουσιαστικά αμφισβητεί τη χρησιμότητα της εκμάθησης της κατανόησης ων συναισθημάτων σε μηχανές και παράλληλα εξερευνά την εξέλιξη της ανθρώπινης ταυτότητας. Η έκθεση διαρκεί έως τις 19 Νοεμβρίου. Ωράριο: Τρίτη έως Παρασκευή 10.30π.μ. - 6.30μ.μ., Σάββατο 12μ. - 4μ.μ.
Bernier/ Eliades (Επταχάλκου 11, Αθήνα, τηλ.: 2103413936)

Κώστας Χαραλαμπίδης

Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου εγκαινιάζεται η έκθεση του Κώστα Χαραλαμπίδη, καλλιτέχνης που ζει και εργάζεται στη Γαλλία. Στην παρούσα έκθεση, παρουσιάζεται μια σειρά έργων με την τεχνική της οφθαλμαπάτης. Ο καλλιτέχνης έχει ως πρωταγωνιστές στα έργα του ζωγραφισμένες εφημερίδες ή περιοδικά σε σύνθεση και με διάφορα άλλα αντικείμενα, όπου τα αναγραφόμενα (δηλαδή οι τίτλοι, τα γράμματα, τα άρθρα, οι φωτογραφίες) και γενικά η όλη εκτύπωση και η σύνθεσή της με ανάλογη φόρμα στο έργο του, είναι πάντα δικής του εμπνεύσεως. Το αποτέλεσμα είναι πως καταφέρνει να «ξεγελάσει» το θεατή και να νομίζει ότι αυτά που βλέπει είναι αληθινά (όλα ζωγραφισμένα, χωρίς ίχνος κολάζ) και συγχρόνως καταφέρνει να παρουσιάσει την πραγματικότητα. Η έκθεση λειτουργεί έως τις 7 Νοεμβρίου. Ωράριο: Τρίτη έως Παρασκευή 10π.μ. - 2μ.μ. και 6 – 9μ.μ., Σάββατο 11π.μ. – 3μ.μ.
Γκαλερί Αργώ (Νεοφύτου Δούκα 5, Κολωνάκι, Αθήνα, τηλ.: 2107249333)

#Ινσταντανέ 2015

Μετά τη θετική ανταπόκριση της περσινής ανάλογης διοργάνωσης, εγκαινιάζεται την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου η νέα έκθεση που έχει τίτλο #Ινσταντανέ 2015, στην οποία συμμετέχουν 21 επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι. Οι δουλειές που παρουσιάζονται αποτελούν δείγμα από την «τυχαία μορφή ομορφιάς» που χαρακτηρίζει τον κόσμο των social media και για την ακρίβεια πρόκειται για φωτογραφίες καθημερινών στιγμιότυπων που, ωστόσο, έχουν τη δική τους αισθητική και ποιητική αξία, παρότι τραβήχτηκαν μέσα σε μια σύντομη τυχαιότητα. Η έκθεση διαρκεί έως τις 7 Νοεμβρίου και συμμετέχουν οι εξής καλλιτέχνες: Στ. Αθανάσουλας, Ν. Αλιάγας, Φ. Βαλλάτος, Ν. Βατόπουλος, Μ. Βερνίκου, Κ. Βογιατζής, Μ. Γιαννά, Θ. Ζουμπουλάκης, Χ. Θήλυζας, Τ. Καραπαναγιώτη, Α. Καψάλη, Μ. Κεφαλογιάννης, Γ. Κορδάκης, Μ. Κουμπούρη, Β. Μαραγκός, Ν. Μάστορας, Β. Μπεχράκη, Φ. Παπαμιχαήλ, Β. Πατεράκης και Μ. Χαλκιαδάκης. Ωράριο: Τρίτη έως Παρασκευή 11π.μ. – 3μ.μ. και  - 9μ.μ., Σάββατο 11π.μ – 2μ.μ.
Γκαλερί Ζουμπουλάκη (Πλ. Κολωνακίου 20, Αθήνα, τηλ.: 2103608278)
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet