«Το αρνάκι» (Kuzu) του Κουτλούγ Αταμάν: Σε ένα μικρό χωριό στην ανατολική Τουρκία, η 27χρονη Μερντινέ αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα. Πρέπει να αγοράσει ένα αρνάκι να το κάνει στο φούρνο για να κεράσει τους προσκεκλημένους στην τελετή περιτομής του 6χρονου γιου της, Μερτ. Όμως δεν έχει χρήματα. Ο πρόεδρος του χωριού, βρίσκει μια δουλειά για τον Ισμαήλ, τον άντρα της, στα σφαγεία. Όμως εκείνος, παρασύρεται και τα ξοδεύει για χάρη μιας πόρνης. Με εμφανείς κοινωνικές αναφορές και με επίκεντρο τον άνθρωπο, η ενδιαφέρουσα αυτή ταινία του Αταμάν, βραβεύτηκε στο Πανόραμα του Φεστιβάλ στο Βερολίνο.

«Η διάσωση» (The Martian) του Ρίντλεϊ Σκοτ: Ο αστροναύτης Μαρκ Γουάτνι βρίσκεται μόνος στην επιφάνεια του Άρη, όταν κατά τη διάρκεια μιας αποστολής εγκαταλείπει το πλήρωμα εξαιτίας μια καταιγίδας και θεωρείται νεκρός. Με ελάχιστες προμήθειες καταφέρνει να επιβιώσει και να ειδοποιήσει τη Γη.

«Έβερεστ» (Everest) του Μπαλτάσαρ Κόρμαρουκ: Ο Τζον Κρακάουερ, δημοσιογράφος και αλπινιστής, συμμετείχε σε μια αποστολή στο Έβερεστ, η οποία στις 10 Μαΐου 1996 βρέθηκε σε μια σφοδρή χιονοθύελλα με αποτέλεσμα να χαθούν 8 ορειβάτες. Τη δραματική του αυτή εμπειρία την κατέγραψε σε ένα συγκλονιστικό βιβλίο, το οποίο μετέφερε στον κινηματογράφο ο ισλανδός σκηνοθέτης Κόρμαρουκ.

«Life» του Άντον Κορμπίν: Βασισμένη στην αληθινή ιστορία της φιλίας του φωτογράφου Ντένις Στοκ και του Τζέιμς Ντιν, που ξεκίνησε όταν ο Στοκ ανέλαβε να φωτογραφήσει τον ηθοποιό για το περιοδικό «Λάιφ» το 1955.

«Μήπως είσαι ο τύπος μου; Και άλλες αναζητήσεις περί έρωτος» (Pas son gengre) του Λούκας Μπελβο: Ο Κλεμέν, καθηγητής μαθημένος στη παριζιάνικη ζωή, μετατίθεται στην επαρχιακή πόλη, Αράς. Ενώ δεν ξέρει πώς να περάσει τον καιρό του, γνωρίζει και ερωτεύεται την Τζένιφερ, μια όμορφη κομμώτρια που αγαπά τη δουλειά της, τραγουδά καραόκε και διαβάζει κουτσομπολίστικα περιοδικά. Μπορούν να συμβιώσουν δύο διαφορετικοί άνθρωποι;

Σινεφίλ
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet