«Ένας χρόνος στη Νέα Υόρκη»

 

 

 

«Ένας χρόνος στη Νέα Υόρκη» (My Salinger year) του Φιλίπ Φαλαντρό: Η Τζοάνα, καθώς ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας, προσλαμβάνεται ως βοηθός της Μάργκαρετ, ατζέντισσας του Τζ. Ντ. Σάλιντζερ. Δουλειά της είναι η διαχείριση της αλληλογραφίας του γνωστού συγγραφέα, η οποία θα αποτελέσει το δρόμο για τη νεαρή κοπέλα ώστε να ανακαλύψει τη δική της συγγραφική φωνή απαντώντας στους θαυμαστές του Σάλιντζερ.

«Έντιμος κλέφτης» (Honest thief) του Μαρκ Γουίλιαμς: Ο Τομ αποφασίζει να παρατήσει την καριέρα του ως ληστής. Έτσι παραδίδεται στο Εφ Μπι Άι, και δέχεται έναν δικαστικό συμβιβασμό επιστρέφοντας τα χρήματα που είχε αποκομίσει από μια ληστεία. Σύντομα όμως θα διαπιστώσει πως οι πράκτορες του Εφ Μπι Άι είναι εντελώς διαφθαρμένοι και θα ξεκινήσει ένα κυνήγι γάτας-ποντικιού.

«Σουπερνόβα» (Supernova) του Χάρι ΜακΚουίν: Ο Τάσκερ διαγνώσθηκε με άνοια και μαζί με το φίλο του Σαμ ταξιδεύουν σε ολόκληρη την Αγγλία, προσπαθώντας να κερδίσουν το χρόνο και να επισκεφθούν μέρη και φίλους από το παρελθόν.

«Μάρτιν Ίντεν» (Martin Eden) του Πιέτρο Μαρτσέλο: Ο Μάρτιν, ένας νεαρός της εργατικής τάξης, θέλει να μορφωθεί και να γίνει συγγραφέας για να δώσει φωνή στους ανθρώπους της τάξης του. Διασκευή του ομότιτλου βιβλίου του Τζακ Λόντον, τοποθετημένο στη Νάπολη στα μέσα του 20οϋ αιώνα.

«Οι Βιτελόνι» (I viteloni) του Φεντερίκο Φελίνι: Δραματικό φιλμ του 1953, με θέμα μια παρέα αργόσχολων που ζουν σε μια μικρή πόλη. Νεορεαλιστική ταινία του Φελίνι.

Στράτος Κερσανίδης strakersan@gmail.com
kersanidis.wordpress.com
Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet