Το Schoolwave παίζει με την παράδοση

 

Από το 2005, όταν οργανώθηκε για πρώτη φορά, το Schoolwave αποτελεί σημείο συνάντησης των μαθητικών και φοιτητικών μουσικών συγκροτημάτων απ’ όλη την Ελλάδα. Κάθε χρόνο δηλώνουν συμμετοχή περίπου 200 συγκροτήματα για να επιλεγούν τελικά είκοσι πέντε, από μια επιτροπή καταξιωμένων μουσικών, συνθετών, τραγουδοποιών και ραδιοφωνικών παραγωγών. Για τρεις ημέρες στο τέλος της σχολικής χρονιάς οι μπάντες αυτές συγκεντρώνονται για να παίξουν τη μουσική τους μπροστά σε χιλιάδες συνομηλίκους τους, γιορτάζοντας την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών. Περιορισμοί ως προς τα είδη της μουσικής δεν υπάρχουν. Οι νεαροί μουσικοί παίζουν ό,τι τους αρέσει και τους εκφράζει: από ροκ, μέταλ και πανκ έως τζαζ και χιπ χοπ, αλλά και ρεμπέτικα και παραδοσιακά. Στο φετινό Schoolwave, νεαροί μουσικοί και τραγουδιστές συμμετέχουν στον εορτασμό της επετείου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 ερμηνεύοντας την παραδοσιακή μουσική και τα δημοτικά τραγούδια εκ νέου, με τον δικό τους τρόπο και ύφος, με τις δικές τους ευαισθησίες. Τα συγκροτήματα που θα εμφανιστούν είναι οι: Red Gloves (μαθητικό συγκρότημα από την Καλαμάτα), The Confusion (φοιτητικό συγκρότημα από την Αθήνα), Musica Ficta (συγκρότημα αποφοίτων από την Αθήνα).

Τη Δευτέρα 31 Μαΐου στις 8μμ, στον Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τιμή εισιτηρίων: 5 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Ticket Services ή τηλεφωνικά στο 210 7234567.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας θέσεις θα δοθούν σε περιορισμένο αριθμό θεατών με την προαγορά εισιτηρίου, ενώ οι υπόλοιποι θεατές θα έχουν την επιλογή να παρακολουθήσουν τη συναυλία διαδικτυακά, στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ (www.snfcc.org), στη σελίδες του στο Facebook και το Instagram @SNFCC και στο κανάλι του στο YouTube.

Λιάνα Μαλανδρενιώτη Περισσότερα Άρθρα
Tags:
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet