Θυμόμαστε τα θύματα

 

hka8964.wordpress.com

 

Αψηφώντας την απαγόρευση που είχε επιβάλλει η αστυνομία μετά από απαίτηση της Κίνας, χιλιάδες άνθρωποι στο Χονγκ Κονγκ, κρατώντας αναμμένα κεριά, θα συνεχίσουν και φέτος την κινηματική παράδοση που ξεκίνησε το 1990, συμμετέχοντας την Πέμπτη το βράδυ στην εκδήλωση μνήμης για τη σφαγή στην Τιενανμέν. Οι διαδηλωτές ζητούν την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων, την τιμωρία των ενόχων της σφαγής, τον τερματισμό του μονοκομματικού καθεστώτος και την αποκατάσταση του δημοκρατικού κινήματος του 1989.

 

Δεν μπορώ να αναπνεύσω

 

www.georgefloydmemorialfoundation.org

 

Ολοκληρώνεται αύριο στη Μινεάπολη η εβδομάδα των εκδηλώσεων μνήμης στον Τζορτζ Φλόιντ, που οργανώνονται από συγγενείς και φίλους του, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή με μια διαδήλωση χιλιάδων ανθρώπων μπροστά από το δικαστήριο, όπου ο προφυλακισμένος αστυνομικός Ντέρεκ Σοβίν, ο οποίος έπνιξε τον Φλόιντ πατώντας με το γόνατό του στο λαιμό, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία, ενώ η ποινή του αναμένεται να ανακοινωθεί τον Ιούλιο.

 

Μια ιστορική απόφαση

 

www.foei.org

 

Με μια ιστορική απόφαση που πήρε την Τρίτη ένα δικαστήριο της Χάγης, η Shell υποχρεώνεται να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 45% μέχρι το 2030. Είναι η πρώτη φορά μέχρι σήμερα που η δικαιοσύνη διατάζει μια μεγάλη εταιρεία ρυπογόνων να εκπέμπει λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα και να ευθυγραμμίσει τις πολιτικές της με την κλιματική συμφωνία του Παρισιού, ενώ να σημειωθεί ότι η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο μετά από προσφυγή που έκαναν 7 περιβαλλοντικές οργανώσεις, μαζί με περισσότερους από 17.000 ολλανδούς πολίτες.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet