Αλληλεγγύη στους κρατούμενους

 

june11.noblogs.org

 

Συνεχίζοντας την κινηματική παράδοση των τελευταίων 17 χρόνων, χιλιάδες άνθρωποι σε διάφορες χώρες θα συμμετέχουν την Παρασκευή στη μέρα δράσεων αλληλεγγύης στους φυλακισμένους αναρχικούς. Σε μια κοινωνία που οι νόμοι αντανακλούν τις σχέσεις εξουσίας και εκμετάλλευσης, η πρωτοβουλία προσπαθεί για μια κοινωνία χωρίς φυλακές, αφού βασικός σκοπός των φυλακών είναι να πείσουν τους ανθρώπους ότι o μοναδικός αποδεκτός τρόπος δράσης τους είναι αυτός που βοηθάει το σύστημα να παραμένει ζωντανό.

 

Μια νίκη ενάντια στις διακρίσεις

 

www.facebook.com/asociatia.accept

 

Μια μεγάλη νίκη αποτελεί για την LGBTQ+ κοινότητα στην Ρουμανία η απόφαση που πήρε την Τρίτη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την οποία καλείται το ρουμανικό κράτος να αποζημιώσει 20 ανθρώπους για διάκριση σε βάρος τους. Αφορμή ήταν η επίθεση που έκανε το 2013 μια ομάδα του ακροδεξιού κόμματος Noua Dreapta μέσα σε έναν κινηματογράφο, ο οποίος πρόβαλε μια ταινία για την ομοφυλοφιλία, εναντίον των θεατών ξυλοκοπώντας τους, ενώ η ρουμανική δικαιοσύνη είχε κλείσει την υπόθεση χαρακτηρίζοντας την επίθεση ως «ανταλλαγή απόψεων».

 

Ποτέ ξανά Φουτζιμόρι

 

twitter.com/hashtag/KeikoNoVa

 

Με στόχο να μην επιστρέψουν οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο αυταρχισμός και η γενικευμένη διαφθορά, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Τρίτη στη Λίμα ενάντια στην Κέικο Φουτζιμόρι, υποψήφια της δεξιάς στις αυριανές εκλογές στο Περού απέναντι στον αριστερό Πέδρο Καστίγιο. Να σημειωθεί ότι η Φουτζιμόρι, κόρη του πρώην δικτάτορα Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, ο οποίος έχει φυλακιστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, έχει την στήριξη όλου του περουβιανού κατεστημένου και των ΗΠΑ.

Δημήτρης Γκιβίσης Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet