Ενάντια στο Κόπα Αμέρικα

 

www.facebook.com/hashtag/copadamorte

 

Για δυναμικές κινητοποιήσεις έξω από τα γήπεδα ετοιμάζονται διάφορες οργανώσεις και αντιφασίστες οπαδοί ομάδων, αντιδρώντας στο Κόπα Αμέρικα που ξεκινάει αύριο στη Βραζιλία. Όπως αναφέρουν, η διοργάνωση θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, ενώ ο Μπολσονάρο σε μια στιγμή που η κυβέρνησή του αντιμετωπίζει μια σοβαρή κρίση χρησιμοποιεί το ποδόσφαιρο για να αποσπάσει την προσοχή και να δημιουργήσει ένα δεξιό εθνικιστικό κλίμα, όπως είχε κάνει και η δικτατορία με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970.

 

Κατάργηση της Frontex

 

abolishfrontex.org

 

Με τη στήριξη δεκάδων οργανώσεων και πρωτοβουλιών από διάφορες χώρες, ξεκίνησε την Τετάρτη η διεθνής εκστρατεία που ζητά την κατάργηση της Frontex, της ευρωπαϊκής υπηρεσίας ασφάλειας των ακτών και των συνόρων που στα 15 χρόνια λειτουργίας της είναι υπεύθυνη για χιλιάδες θανάτους και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Να σημειωθεί ότι μέχρι το 2027 η Frontex έχει εξασφαλίσει έναν προϋπολογισμό 5,6 δισ. ευρώ, και στόχος είναι μέχρι τότε ο στρατός της να φτάσει στους 10.000 ένοπλους συνοριοφύλακες.

 

 

Ανακαλέστε την απόφαση

twitter.com/kadinkurtulusu

 

Με μια μεγάλη ποδηλατοπορεία που θα γίνει σήμερα στο Καντίκιοϊ, περιοχή που είναι στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ξεκινά το εικοσαήμερο δράσεων του φεμινιστικού κινήματος στην Τουρκία, που ζητάει την ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης να αποχωρήσει η Τουρκία από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης. Η αποχώρηση θα τεθεί επίσημα σε ισχύ την 1η Ιούλη, τρεις μήνες μετά την κοινοποίηση της απόφασης στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ημέρα που θα κορυφωθούν και οι κινητοποιήσεις με διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet