Λευτεριά στον Τζορτζ Αμπντάλα

 

www.facebook.com/detouteurgence

 

Με την αυριανή διαδήλωση στο Παρίσι, ολοκληρώνεται η εβδομάδα δράσεων αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Τζορτζ Αμπντάλα, του μακροβιότερου κρατούμενου στην Ευρώπη που κρατείται στην Γαλλία από το 1984. Ο λιβανέζος αγωνιστής καταδικάστηκε από γαλλικό δικαστήριο για την αντιστασιακή φιλοπαλαιστινιακή του δράση σε ποινή φυλάκισης 15 χρόνων που την εξέτισε το 1999, και από τότε παραμένει αυθαίρετα φυλακισμένος μετά από πιέσεις του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, που έχουν γίνει δεκτές από το γαλλικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

 

Οργή για τις συλλήψεις

 

www.facebook.com/unamosnica

 

Οργή έχουν προκαλέσει οι συλλήψεις τριών εμβληματικών αγωνιστών της επανάστασης των Σαντινίστας, της Ντόρα Μαρία Τέλεζ, του Βίκτορ Ούγκο Τινόκο, και του Ούγκο Τόρες, που έγιναν την Κυριακή μετά από εντολή του Ντανιέλ Ορτέγκα. Οι συλληφθέντες, πρώην σύντροφοι του προέδρου της Νικαράγουας στον ένοπλο αγώνα ενάντια στη δικτατορία του Σομόζα, αντιπροσωπεύουν τον παλιό σαντινισμό, και συνελήφθηκαν στο πλαίσιο των διώξεων που εξαπολύει ο Ορτέγκα εναντίον όσων είναι απέναντι στο καθεστώς του.

 

Άμεσες δράσεις και όχι υποσχέσεις

 

resistg7.org

 

Αψηφώντας την άγρια αστυνομοκρατία, εκατοντάδες άνθρωποι έφτασαν την Κυριακή στο διεθνές κέντρο Τύπου της συνόδου κορυφής των G7 στην Κορνουάλη, φωνάζοντας ότι οι υποσχέσεις για περισσότερη δημοσιονομική δικαιοσύνη και επιτάχυνση στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής έχουν ξαναδοθεί και ότι αυτό που χρειάζεται είναι άμεσες δράσεις. Η κινητοποίηση οργανώθηκε από μια ευρεία συμμαχία οργανώσεων, σε μια σύνοδο που σημαδεύτηκε και από τις έντονες αντιδράσεις στο σχέδιο των ισχυρών της γης για τη διανομή των εμβολίων.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet