Σε κάθε μείζονα αντιπαράθεση, πάντοτε, οι συντηρητικές κυβερνήσεις επιχειρούν να απομονώσουν, να διαβάλλουν την πλευρά που θίγεται και αντιδρά, απεργώντας ιδίως, και να στρέψουν κομμάτι της κοινωνίας εναντίον της. Αυτό συνέβη κι αυτή τη φορά, με μαστορική ενορχήστρωση και φροντίδα, αλλά απέτυχε παταγωδώς. Η κυβέρνηση πήρε ένα ακόμη πολιτικό μήνυμα για το πώς εκλαμβάνεται το νομοσχέδιό της από την κοινωνία. Επιχειρήθηκε με τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς και τους ναυτεργάτες.

Αυτή τη φορά, όμως, όχι μόνο αποκρούστηκε έμπρακτα, διότι τα σωματεία εκπαιδευτικών και κίνησης πήραν μέτρα διευκόλυνσης των μαθητών αλλά στράφηκε και εναντίον της κυβέρνησης στην περίπτωση των λιμανιών. Οι ταξιδιώτες παραπλανήθηκαν από τις εταιρείες –και την κυβέρνηση– ειδοποιούμενοι ότι μπορούν να ταξιδέψουν και εκεί βρέθηκαν μπροστά στην απεργία. Και αντέδρασαν, για την εργαλειοποίησή τους, καταγγέλλοντας και τις εταιρείες και την κυβέρνηση! Δικαιολογούσαν, μάλιστα, μπροστά στον φακό, τους απεργούς διότι το νομοσχέδιο είναι αντεργατικό και καλά κάνουν και απεργούν! Η σκηνοθεσία κατέρρευσε, εξέθεσε τους σκηνοθέτες.

Πιο επεξεργασμένο ήταν το σχέδιο με τους εκπαιδευτικούς και τα μέσα μεταφοράς. Εδώ έπαιξαν με την ευαισθησία των παιδιών και των οικογενειών τους. Απέκρυπταν ότι η ίδια η ΟΛΜΕ είχε ζητήσει έγκαιρα να εξαιρεθούν από την απεργία οι εκπαιδευτικοί, όπως και τελικά έγινε. Όπως και ότι οι απεργοί στην κίνηση εξαίρεσαν τις ώρες της μετακίνησης των μαθητών. «Το εργατικό – λαϊκό κίνημα διαθέτει αίσθηση καθήκοντος, δημοκρατικό ήθος και περίσσευμα ευθύνης. Αύριο και οι Πανελλαδικές θα διεξαχθούν και ο ελληνικός λαός θα δώσει με τις κινητοποιήσεις του απάντηση στο αντεργατικό νομοσχέδιο Μητσοτάκη – Χατζηδάκη», συνόψισε σωστά με παρέμβασή του ο Νίκος Φίλης. Και τα σωματεία ηλεκτρικού και τραμ σε ανακοίνωσή τους θα καταγγείλουν την κυβέρνηση: «Η δήθεν ευαισθησία της κυβέρνησης για τα παιδιά είναι εντελώς υποκριτική», παρατηρούν και εξηγούν: «διότι ενώ εμφανίζεται να αγωνιά για τις μετακινήσεις τους, την ίδια ώρα με το αντεργατικό νομοσχέδιο που έχει καταθέσει στη Βουλή, ετοιμάζει για αυτά και για όλες τις επόμενες γενιές έναν εργασιακό μεσαίωνα, με ανασφάλεια και χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα».

Το ζήτημα της υποκρισίας που θέτουν οι απεργοί, όσον αφορά το ενδιαφέρον για τους νέους, εισέπραξαν τόσο η υπουργός κ. Κεραμέως, όσο και ο πρωθυπουργός ο κ. Κ. Μητσοτάκης με αντιδράσεις και ειρωνικά σχόλια κάθε είδους στα σόσιαλ μίντια που συνόδευσαν τις ευχές τους για επιτυχία των μαθητών. Διότι σωστά το εξέλαβαν ως ειρωνεία από μια κυβέρνηση η οποία ανέτρεψε τα πάντα, σχετικά με τις εξετάσεις, θεσμοθετώντας δρακόντειους αποκλεισμούς για τους μαθητές. Όλα έχουν ένα όριο που όπως φαίνεται η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι το ξεπερνά.

Παύλος Κλαυδιανός Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet