Περιορίστε τα κρουαζιερόπλοια

 

twitter.com/hashtag/stopcruceros

 

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Κυριακή σε διάφορες ισπανικές πόλεις (Βαλένθια, Βαρκελώνη, Ταραγόνα, Κάντιθ, Μάλαγα, κλπ), ζητώντας από την κυβέρνηση να ενεργοποιήσει εκ νέου τον κανονισμό για τον περιορισμό των κρουαζιερόπλοιων, που άρθηκε στις 7 Ιουνίου, και να σταματήσει η επέκταση των λιμανιών. Να σημειωθεί ότι η Ισπανία είναι η πρώτη πιο μολυσμένη από κρουαζιερόπλοια ευρωπαϊκή χώρα, με βάση τα στοιχεία του 2020 όταν ο τομέας αυτός σταμάτησε τη δραστηριότητά του λόγω της πανδημίας. 

 

Δικαίωμα στον εμβολιασμό

 

www.facebook.com/MinisteriodeSaludPublicayAsistenciaSocial

 

Έντονες αντιδράσεις έχει δημιουργήσει το σχέδιο εμβολιασμού που γίνεται στη Γουατεμάλα, αφού μόνο το 15% των εμβολιασμένων είναι από τις κοινότητες των αυτόχθονων, παρόλο που οι αυτόχθονες είναι σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας. Όπως καταγγέλλεται, οι εμβολιασμοί επικεντρώνονται κυρίως στις αστικές περιοχές, αφού οι αυτόχθονες αδυνατούν να μπουν στο μητρώο εμβολιασμού μέσω του διαδικτύου, το κράτος δεν τους ενημερώνει στη γλώσσα τους, οι κινητές μονάδες δεν πηγαίνουν στις περιοχές τους, κλπ.  

 

Λύσεις για την κλιματική κρίση, τώρα

 

www.sunrisemovement.org

 

Με δεκάδες συλλήψεις απάντησε τη Δευτέρα η αστυνομία στην πορεία των 400 χιλιομέτρων από την Νέα Ορλεάνη προς το Τέξας, που είχε ξεκινήσει από ακτιβιστές του κλίματος στις 10 Μαΐου. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα με πορείες που έχουν προγραμματίσει να γίνουν σε όλες τις ΗΠΑ, προσπαθώντας να αναδειχτεί ο επείγων χαρακτήρας της κλιματικής κρίσης, και η ανάγκη το Κογκρέσο και ο Μπάιντεν να περάσουν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού αποτελεσματικές πολιτικές για την αντιμετώπισή της.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet