Η διοίκηση Ζέρβα στον δήμο Θεσσαλονίκης, εκτός του ότι ευθυγραμμίζεται δουλικά με όλα τα καταστροφικά μέτρα της κυβέρνησης, ακολουθεί και τα χνάρια της στην επικοινωνιακή τακτική, «πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες». Κάτι τέτοιο έγινε και με τα περιβόητα λεωφορεία της Λειψίας, τα οποία αγοράστηκαν για τον ΟΑΣΘ. Το επιτελικό κράτος των «αρίστων» συναντά τη δύσοσμη ιστορία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, μέσω της δήθεν προοδευτικής, αλλά βαθύτατα κυνικής και σκοταδιστικής μεγαλοαστικής παράδοσης της πόλης που εκπροσωπείται επάξια από τον νυν δήμαρχο. Το πώς επιβεβαιώθηκε το γνωστό ρητό «άνθρακες ο θησαυρός», περιγράφει στην ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση «Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής», στην οποία κάνει λόγο για εμπαιγμό των πολιτών από τη διοίκηση Ζέρβα, που δείχνει ότι δεν έχει καμιά επαφή με τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας:

«Πριν από έναν χρόνο περίπου η διοίκηση Ζέρβα έκανε ένα δωράκι στην κυβέρνηση. Αγόρασε 49 μεταχειρισμένα λεωφορεία από την Λειψία και τα δώρισε στον ΟΑΣΘ. Δαπάνησε, δηλαδή, χρήματα των δημοτών και δημοτισσών από το αποθεματικό των ανταποδοτικών τελών για να καλύψει μιαν ανάγκη, που είναι υποχρέωση του κράτους να την παρέχει.

Όταν, βέβαια, η διοίκηση έρχεται να αντιμετωπίσει ζητήματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της, επικαλείται συνεχώς την έλλειψη ρευστότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη μαζική άρση απαλλοτριώσεων εκτάσεων, που είχαν δεσμευτεί για να γίνουν χώροι πρασίνου, σχολεία και κέντρα πολιτισμού.

Τα περίφημα λεωφορεία από την αρχή είχαν προβλήματα, και πάνω απ’ όλα σε καμιά περίπτωση δεν επαρκούσαν για τις ανάγκες της πόλης, ιδιαίτερα σε μια συγκυρία που η μάχη για τη δημόσια υγεία ήταν και είναι στο επίκεντρο. Ως «Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής» είχαμε αναδείξει πολλές φορές αυτό το ζήτημα και στο δημοτικό συμβούλιο και με κινηματικές πρωτοβουλίες.

Σήμερα, με τον καύσωνα να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και την πανδημία να απέχει πολύ από το αποτελέσει παρελθόν, μαθαίνουμε ότι τα εν λόγω λεωφορεία αποσύρονται από την κυκλοφορία, λόγω έλλειψης κλιματισμού και παραθύρων! Κι ενώ η αγορά λειτουργεί πλήρως και 10.000 εργαζόμενοι, εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενοι, κτλ έχουν άμεση ανάγκη την ασφαλή, γρήγορη και ποιοτική μετακίνηση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ κ. Δήμκας, με δηλώσεις του στην Parallaxi για το θέμα ανέφερε: “Δεν έχουν κλιματιστικό τα λεωφορεία. Τα είχαμε πει από την πρώτη στιγμή. Έχουν κλιματισμό μόνο για τον οδηγό και όχι για τους επιβάτες. Η διοίκηση του ΟΑΣΘ είχε πει ότι θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να εγκατασταθούν κλιματιστικά, όμως για την ώρα δεν έχει γίνει τίποτα. Της Λειψίας είναι 49 λεωφορεία. Καθημερινά κυκλοφορούσαν από 13 έως 17. Γύρω στα 15 περίπου κατά μέσο όρο. Έχουν αποσυρθεί όλα. Δεν κυκλοφορεί κανένα…” (απορίας άξιο γιατί κυκλοφορούσαν καθημερινά μόνο 13-17 οχήματα). 

Η διοίκηση Ζέρβα, όπως φυσικά και η διοίκηση του ΟΑΣΘ και η κυβέρνηση, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει αναλάβει καμία ευθύνη. Για ακόμα μια φορά εμπαίζει τους δημότες και τις δημότισσες. Δείχνει ότι καμιά επαφή δεν έχει με τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί με τα κινήματα της πόλης για το καθολικό δικαίωμα στην ασφαλή, γρήγορη και ποιοτική μετακίνηση, για γενναία ενίσχυση του στόλου του ΟΑΣΘ με δημόσια επένδυση, ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών, για μετρό το συντομότερο δυνατό και αρχαία στη θέση τους στην Βενιζέλου».

Υ.Γ.: Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με το ειδεχθές «έγκλημα» στον σταθμό Βενιζέλου. Χωρίς καμιά ντροπή, με τον κυνισμό που χαρακτηρίζει τους μεγαλοαστούς γιάπηδες, συμπλέει με την ακροδεξιά κυβέρνηση και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα για το κομμάτιασμα των αρχαίων της Βενιζέλου και τον βιασμό της ιστορικής μνήμης της πόλης. Τώρα, μετά την οριακή και κατευθυνόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ήρθε η ώρα του κινήματος. Οι δυνάμεις της Αριστεράς, που μέχρι τώρα έχουν δείξει μια απαράδεκτη αδιαφορία γι’ αυτό το τεράστιας σημασίας ζήτημα, ήρθε ο καιρός να κινητοποιηθούν. Όλοι στους δρόμους για να περιφρουρήσουμε την ιστορική μας κληρονομιά και την αξιοπρέπεια της πόλης. No passaran!

Ο δικηγόρος του διαβόλου Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet