Ροκ ενάντια στον φασισμό

 

www.facebook.com/Rock-contra-el-fascismo

 

Με στόχο την καταπολέμηση της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας των παλιών και των νέων φασισμών, παρουσιάστηκε την Κυριακή στην Μαδρίτη το μανιφέστο «ροκ ενάντια στον φασισμό», που υποστηρίζεται από 1.300 συγκροτήματα και μουσικούς. Όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, το ροκ γεννήθηκε ως μια κραυγή για την ελευθερία, για αυτό σε μια εποχή που η ακροδεξιά στην Ισπανία προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι, η μοναδική απάντηση είναι η καθημερινή σύγκρουση μαζί της σε όλα τα επίπεδα.

 

Δεν ξεχνάμε τη σφαγή

 

twitter.com/hashtag/MasacreDeAvellaneda

 

Συνεχίζοντας την παράδοση, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Κυριακή στο Μπουένος Άιρες με αφορμή την συμπλήρωση 19 χρόνων από τη σφαγή στην Αβεγιανέδα, όταν οι δυνάμεις καταστολής πυροβόλησαν εναντίον μιας ειρηνικής διαδήλωσης σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από τριάντα. Οι διαδηλωτές ζητούσαν να μην πληρώσει ο λαός την κρίση στην οποία είχε βυθιστεί η Αργεντινή, μετά την χρεοκοπία του κράτους, την παράλυση του τραπεζικού συστήματος, και την κατάρρευση του πέσο.

 

Ενάντια στους G20

www.facebook.com/wearethetide.NoG20Venezia

 

Με κεντρικό σύνθημα «είμαστε η παλίρροια, είστε μόνο οι G20», συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τις μεγάλες κινητοποιήσεις που θα γίνουν στις 9 και 10 Ιουλίου στην Βενετία, ενάντια στην σύνοδο κορυφής των G20. Σε μια πόλη που έχει στρατιωτικοποιηθεί όχι μόνο κοντά στους χώρους που θα γίνει η σύνοδος, αλλά και σε ολόκληρο το ιστορικό κέντρο, χιλιάδες άνθρωποι δηλώνουν αποφασισμένοι να δείξουν δυναμικά στους δρόμους την οργή τους απέναντι στους ισχυρούς της γης.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet