Φέτος συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από τα γεγονότα στη Γένοβα, που σφράγισαν την πορεία του αντι-παγκοσμιοποιητικού κινήματος της προηγούμενης δεκαετίας. Σε ανάμνηση αυτού του συμβάντος, η «Εποχή» θα έχει το επόμενο Σαββατοκύριακο ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα. Σήμερα, δημοσιεύουμε την έκκληση της ιταλικής επιτροπής «εσείς η ασθένεια, εμείς η θεραπεία» για τη συλλογή υπογραφών στήριξης στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην ιταλική πόλη, αλλά και διαδικτυακά στις 19 και 20 Ιουλίου.

 

Χ. Γο.

 

 

 

Η Γένοβα ήταν ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για το κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης. Μια ολόκληρη γενιά και μια μεγάλη ελπίδα για αλλαγή υπέστησαν αυτό που η Διεθνής Αμνηστία αποκάλεσε «τη μεγαλύτερη καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτων στη Δύση από το τέλος του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου». Παρ’ όλα αυτά, το κίνημα κατάφερε να αντισταθεί και να μεγαλώσει: το επόμενο έτος (2002) έγινε στη Φλωρεντία το πρώτο μεγάλο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ, στο οποίο αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί, το 2003, η μεγαλύτερη παγκόσμια διαδήλωση κατά του πολέμου στο Ιράκ.

 

Διάφορα ιταλικά κοινωνικά κινήματα και οργανώσεις, της παλιάς και της νέας γενιάς, θα πραγματοποιήσουν στις 19 και 20 Ιουλίου στη Γένοβα μια μεγάλη εθνική γενική συνέλευση και μια διεθνή συνέλευση. Επιπλέον, θα συμμετάσχουμε στη διαδήλωση που διοργανώνει η Επιτροπή Κάρλο Τζουλιάνι, στην Πιάτσα Αλιμόντα.

 

Θέλουμε να φέρουμε στη μνήμη μας μια σημαντική περίοδο του ιταλικού κινήματος και των διεθνών κοινωνικών κινημάτων. Απαιτούμε να μάθουμε την αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Διεκδικούμε το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, στην κοινωνική σύγκρουση και στην υπεράσπιση του χώρου δράσης της κοινωνίας των πολιτών. Καταγγέλλουμε τον πραγματικό κίνδυνο να αγνοηθούν τα μαθήματα της πανδημίας, με την υιοθέτηση ενός πολιτικού πλαισίου πλήρως υποταγμένου στους νόμους του κέρδους, στο μεγάλο κεφάλαιο και στην παγκοσμιοποίηση.

 

Επισημαίνουμε την επείγουσα ανάγκη μιας σύγκλισης, ικανής να αποτελέσει ένα ορατό και αξιόπιστο αντισυστημικό σημείο αναφοράς σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Επιβεβαιώνουμε την επιθυμία μας να δημιουργήσουμε ένα πεδίο δυνάμεων ικανών να συσπειρώσουν διαφορετικές γενιές, φύλα, ταυτότητες, με έναν οριζόντιο και μη ιεραρχικό τρόπο, γιατί όλοι οι αγώνες και όλες οι εναλλακτικές πρακτικές είναι αναγκαίες, προκειμένου να θεραπεύσουμε αυτόν τον άρρωστο κόσμο.

 

Σας προσκαλούμε να υπογράψετε τη στήριξή σας στην κινητοποίηση «Γένοβα 2021: εσείς είστε η ασθένεια, εμείς η θεραπεία» στην ηλεκτρονική διεύθυνση 20genova21@gmail.com

 

Η διεθνής συνέλευση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά: σύντομα θα σας στείλουμε τον σύνδεσμο για να συμμετάσχετε σ’ αυτήν.

 

Με αλληλεγγύη,

 

Γένοβα 2021 – εσείς η ασθένεια, εμείς η θεραπεία

Πρόσφατα άρθρα ( Ευρώπη )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet