Άγρια ομοφοβική επίθεση

 

www.facebook.com/TiflisPride

 

Τη γεωργιανή κυβέρνηση και την αστυνομία καταγγέλλουν ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστές για την άγρια επίθεση, που δέχτηκαν τη Δευτέρα από παραθρησκευτικές και ακροδεξιές ομάδες, με αποτέλεσμα την αναβολή του προγραμματισμένου Pride της Τιφλίδας. Από την επίθεση τραυματίστηκαν περισσότεροι από 50 άνθρωποι, ενώ να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και διάφορες διεθνείς οργανώσεις είχαν ζητήσει από τον πρωθυπουργό Ιρακλί Γκαριμπατσβίλι, ο οποίος είχε ταχθεί ενάντια στην πραγματοποίηση της παρέλασης, να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της.

 

 

 

Δεν ξεχνάμε τη σφαγή

 

www.icmp.int

 

Δεκαεννέα ακόμα λείψανα θυμάτων θα ταφούν αύριο στο νεκροταφείο της Σρεμπρένιτσα, στη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης που γίνονται κάθε χρόνο στις 11 Ιουλίου, για τη σφαγή των περίπου 8.000 άμαχων Βόσνιων μουσουλμάνων το 1995, από τις δυνάμεις των Σερβοβόσνιων. Στα λείψανα, που ταυτοποιήθηκαν πρόσφατα μετά την εύρεσή τους μέσα σε έναν μαζικό τάφο, υπάρχει και ένα παιδί 16 ετών, ανεβάζοντας έτσι στα 435 τα ανήλικα θύματα της γενοκτονίας, ενώ συνεχίζεται η αναζήτηση περίπου 1.000 αγνοούμενων.

 

 

Αλληλεγγύη στους μετανάστες

 

www.wearebelgiumtoo.be

 

Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει στην εκστρατεία που ζητάει να δοθεί νομική αναγνώριση στους περίπου 150.000 μετανάστες χωρίς χαρτιά που ζουν στο Βέλγιο. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε με αφορμή την απεργία πείνας που κάνουν από τις 23 Μαΐου 450 μετανάστες στις Βρυξέλλες, αλλά η κυβέρνηση του Αλεξάντερ Ντε Κρο, ακολουθώντας μια σκληρή αντιμεταναστευτική πολιτική, αρνείται να διαπραγματεύεται μαζί τους και να τους δώσει δικαιώματα, παρόλο που για χρόνια εργάζονται και πληρώνουν φόρους στο βελγικό κράτος.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet