Μόλις λίγες ώρες ήταν προπονητής στην Β’ ομάδα της ΑΕΚ ο Βασίλης Τσιάρτας. Ο πρώην παίκτης της Ένωσης, o οποίος δεν έχει κρύψει τις ακροδεξιές και ρατσιστικές του απόψεις, ανακοινώθηκε την περασμένη Τρίτη το πρωί από την ΠΑΕ ΑΕΚ. Η θύελλα αντιδράσεων από τους οργανωμένους (και όχι μόνο) οπαδούς της ΑΕΚ, αλλά και άλλων ομάδων, ήταν πρωτοφανής. Ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οπαδών της Ένωσης, η Original 21 από τη πρώτη στιγμή πήρε θέση εναντίον της πρόσληψης Τσιάρτα, αν και στην ανακοίνωση της δεν αναφέρει πουθενά το όνομα του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Δ. Μελισσανίδη: «Δηλώνουμε με εκκωφαντικό τρόπο και τόνο την αντίθεσή μας στην πρόσληψη αυτού του “σκουπιδιού” στην ΑΕΚ και το λέμε από τώρα με κάθε τρόπο ότι δεν είναι αποδεκτός αναμεσά μας. Γιατί ο τοίχος λέει: “ΑΕΚ σημαίνει προσφυγιά ξεριζωμένη”, γιατί ο Κοντούλης πέθανε για αυτά τα ιδανικά, γιατί το πούλμαν στο Βελιγράδι μπούκαρε για την ειρήνη, γιατί ο Τζούντα Γκαρσία και ο κάθε ποδοσφαιριστής μας όσο “διαφορετικός” κι αν είναι, δεν αποτελεί λαθροεισβολέα, όπως ο Τσάρτας πιστεύει, αλλά ίσο μέλος μας και όχι άτομο που θα του ζητούν πιστοποιητικό για να μπει στα Σπάτα, γιατί στην τελική και χωρίς διαπραγματεύσεις είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ», ανέφερε η ανακοίνωση μεταξύ άλλων.

Αντίθετα, ο Σύνδεσμος φίλων ΑΕΚ «Σπύρος Κοντούλης» είπε τα πράγματα με το όνομά τους: «Ο κατήφορος της διοίκησης Μελισσανίδη ούτε ξεκινάει από εδώ, ούτε και δυστυχώς θα τελειώσει εδώ. Ο διασυρμός της ΑΕΚ, από ότι φαίνεται, δεν είναι μόνο αγωνιστικός. Είναι πολιτικός και κοινωνικός. Και αυτό μας εξαγριώνει ακόμα περισσότερο. Δεν είναι μόνο τα αλυτρωτικά παραληρήματα, η αδιαφορία για το τί είναι και τί πρεσβεύει η ΑΕΚ. Τώρα και επισήμως ένας από τους πλέον προβεβλημένους ομοφοβικούς, ρατσιστές, φίλους και διακινητές των πιο ακραίων φασιστικών ιδεών, ο πασίγνωστος Βασίλης Τσιάρτας επιλέχθηκε από το Μελισανίδη να κάτσει στον πάγκο της ΑΕΚ. Για εμάς εδώ, η ΑΕΚ είναι μάνα κάθε πρόσφυγα, χωρίς ταυτότητα και εθνική καταγωγή. Αγκαλιάζει ανεξάρτητα από φυλή, φύλο και θρήσκευμα όποιον αντιλαμβάνεται το παγκόσμιο μήνυμα που περικλείει η ιστορία της (…)».

Οι αντιδράσεις έφεραν αποτέλεσμα και ο Τσιάρτας ανακοίνωσε ότι δεν θα αναλάβει την ΑΕΚ Β’: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΠΑΕ ΑΕΚ για την τιμητική πρόταση να αναλάβω την ΑΕΚ Β. Όμως επειδή δεν θέλω να διχάσω τους φιλάθλους της αγαπημένης μου ομάδας και μόνο για αυτόν το λόγο δεν κάνω αποδεκτή την πρότασή της. Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΑΕΚ και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ».

Ο Τσιάρτας έγινε παρελθόν πριν προλάβει να γίνει... παρόν και όπως αναφέρει ο σύνδεσμος «Σπύρος Κοντούλης»: «Ο αντιφασιστικός λαός της Ένωσης σε μια απίστευτη επίδειξη κοινής θέλησης και υπόσχεσης πάλης ακύρωσε τα σχέδια της διοίκησης Μελισσανίδη. Η οποία μάλιστα δεν έχει καν το θάρρος να πάρει πάνω της τη μη πρόσληψή του. Υποτίθεται πως ο ίδιος κάνει πίσω για να μη μας διχάσει! Η αντιφασιστική πάλη του λαού της ΑΕΚ δεν τελείωσε και δεν εξαντλείται με την εκπαραθύρωση Τσιάρτα. Έχουμε δρόμο μπροστά μας, χτυπώντας το No Politica, το μασκάρεμα του εμπορευματοποιημένου και ολοκληρωτικού πολιτικά αθλητισμού».

Γ. Γιαννόπουλος, Δ. Κωστακιώτης Ο Γ. Γιαννόπουλος είναι πρώην διοικητής 6ης ΥΠΕ και πρώην γ.γρ. υπουργείου Υγείας.
Ο Δ. Κωστακιώτης είναι πρώην υποδιοικητής 6ης ΥΠΕ.
Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet