Σταματήστε τον αποκλεισμό τώρα

 

puentesdeamor.com

 

Συνεχίζεται η πορεία των 2.092 χιλιομέτρων που κάνουν δεκάδες κουβανοί ακτιβιστές και αμερικανοί αλληλέγγυοι από το Μαϊάμι μέχρι την Ουάσιγκτον, για να ζητήσουν από τον Μπάιντεν να σταματήσει ο αποκλεισμός της Κούβας. Η πορεία θα περάσει από διάφορες πόλεις σε μια προσπάθεια να μιλήσουν οι συμμετέχοντες με όσο το δυνατόν περισσότερους Aμερικανούς, ζητώντας τους να στηρίξουν την προσπάθειά τους, και έρχεται σε συνέχεια των μεγάλων κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο, με τα εκατοντάδες τροχόσπιτα που διέσχιζαν κάθε Κυριακή όλες τις ΗΠΑ.

 

Δημοψήφισμα ενάντια στα νεοφιλελεύθερα μέτρα

 

www.facebook.com/hashtag/habrareferendum

 

Ξεπερνώντας τον απαραίτητο αριθμό των 600.000 υπογραφών, και φτάνοντας περίπου στις 770.000, ο λαός της Ουρουγουάης ζητάει να γίνει δημοψήφισμα για την ακύρωση του νόμου LUC. Ο LUC είναι ένα πακέτο σκληρών νεοφιλελεύθερων μέτρων που προωθεί η δεξιά ουρουγουανή κυβέρνηση και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών τομέων, και μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, ενώ η εκστρατεία συλλογής υπογραφών ξεκίνησε πριν τρεις μήνες από μια πλατιά συμμαχία διαφόρων οργανώσεων.

 

Οι μετανάστες διεκδικούν

 

www.facebook.com/groups/383121553075110

 

Χιλιάδες μετανάστες που ζουν, εργάζονται και πληρώνουν φόρους στο πορτογαλικό κράτος, διαδήλωσαν την Κυριακή στη Λισαβόνα και στο Πόρτο ζητώντας να γίνεται αυτόματα η ανανέωση της άδειας παραμονής τους. Όπως ανέφεραν, με το σημερινό σύστημα υπάρχει πολύμηνη αναμονή από την ημέρα που με προσωπικό ραντεβού, και κατόπιν  ενός δυσλειτουργικού ηλεκτρονικού συστήματος,  κάνουν τις αιτήσεις τους και αυτό έχει ως αποτέλεσμα για μεγάλο χρονικό διάστημα να είναι χωρίς καμία νομική κάλυψη και να κινδυνεύουν.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet