Σταματήστε την ατιμωρησία

 

www.facebook.com/LaComunaPresxsDelFranquismo

 

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Κυριακή στην Μαδρίτη με αφορμή τη συμπλήρωση 85 χρόνων από το φασιστικό πραξικόπημα, απαιτώντας να σταματήσει η ατιμωρησία του καθεστώτος Φράνκο. Να σημειωθεί ότι φέτος η διαδήλωση δεν έγινε όπως κάθε χρόνο στην Πουέρτα ντελ Σολ αλλά μπροστά από το Κογκρέσο, δεδομένου ότι εκκρεμεί η παρουσίαση του νομοσχεδίου για την ιστορική μνήμη από την κυβέρνηση, για το οποίο πολλοί αναφέρουν ότι έχει αρκετά κενά και ότι χρειάζεται βελτιώσεις.

 

Ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές

 

www.facebook.com/beesagainstg20

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώνεται σήμερα στη Νάπολη το τριήμερο δράσεων ενάντια στη συνάντηση των υπουργών περιβάλλοντος των G20. Αφορμή των κινητοποιήσεων είναι οι βλαβερές συνέπειες του νεοφιλελευθερισμού που είναι όλο και περισσότερο μια δραματική πραγματικότητα, με την εμφάνιση των νέων πανδημιών, την αύξηση των θερμοκρασιών, τον πολλαπλασιασμό των περιβαλλοντικών καταστροφών και την επιδείνωση των συνθηκών επιβίωσης πολλών ειδών στον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπινου.

 

Συνεχίζονται οι συλλήψεις

 

spring96.org

 

Τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης είναι ο νέος στόχος του αυταρχικού λευκορώσου πρωθυπουργού Αλεξάντερ Λουκασένκο, με τις αρχές να έχουν ερευνήσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες εκατοντάδες σπίτια και γραφεία δημοσιογράφων, καταστρέφοντας αρχεία και κατάσχοντας υπολογιστές και υλικό. Να σημειωθεί ότι 33 δημοσιογράφοι βρίσκονται σήμερα στη φυλακή με την κατηγορία της ανατροπής του καθεστώτος, ενώ από τις κινητοποιήσεις του περασμένου Αυγούστου και μετά οι πολιτικοί κρατούμενοι ξεπερνούν τους 600.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet