Στο Pride της Βουδαπέστης

 

www.facebook.com/budapestpride

 

Αψηφώντας τον Βίκτορ Όρμπαν και τη ρητορική του μίσους, περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι συμμετείχαν το Σάββατο στο Pride της Βουδαπέστης, σε μια πολύχρωμη γιορτή που εξελίχτηκε σε αντικυβερνητική διαμαρτυρία. Να σημειωθεί ότι η παρέλαση έγινε λίγες μέρες μετά τον πρόσφατο νόμο που εισάγει περαιτέρω διακρίσεις σε βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ο οποίος έγινε στόχος σκληρής κριτικής από πολλές ευρωπαϊκές χώρες καθώς και καταδίκης της ουγγρικής κυβέρνησης από το ευρωκοινοβούλιο.

 

53 χρόνια μετά

 

www.facebook.com/comite68.org

 

Συνεχίζοντας την κινηματική παράδοση, εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν τη Δευτέρα στην πόλη του Μεξικού με αφορμή τα 53 χρόνια από τη δημιουργία του «Movimiento del 68», που επιδίωξε μια δημοκρατική αλλαγή στη χώρα και περισσότερες πολιτικές ελευθερίες. Το κίνημα διακόπηκε βίαια στις 2 Οκτωβρίου του 1968 με τη σφαγή στο Τλατελόλκο, όταν 10 μέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων ο στρατός επιτέθηκε σε μια ειρηνική φοιτητική διαδήλωση και δολοφόνησε περίπου 300 ανθρώπους.

 

Δεν ξεχνάμε τα θύματα

 

www.yihr.org

 

Διάφορες κροατικές οργανώσεις, 26 χρόνια μετά τη νίκη του κροατικού στρατού στην «Επιχείρηση Θύελλα» με την οποία ολοκληρώθηκε ο πόλεμος για την ανεξαρτησία της Κροατίας, ζητούν από την κυβέρνηση του Ζόραν Μιλάνοβιτς να ζητήσει συγνώμη για τους περίπου 1.200 Σέρβους που σκοτώθηκαν, και τους περισσότερους από 200.000 που απελάθηκαν. Η εκστρατεία συνεχίζεται μέχρι τις 5 Αυγούστου, ημέρα που γιορτάζεται κάθε χρόνο με μια επίσημη φιέστα συνοδευόμενη από εθνικιστικά λογύδρια και τα συνήθη ταρατατζούμ.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet