Στον περίβολο ενός επαρχιακού νοσοκομείου υπάρχει μία μικρή πτέρυγα για τους ψυχικά αρρώστους, ο θάλαμος Νο 6. Εκεί, δύο ψυχές θα βρεθούν, θα αγαπηθούν και θα αναρωτηθούν: Μα γιατί οι άνθρωποι στην αγάπη να μην ανταποδίδουν και αυτοί με αγάπη; Μα γιατί στην αλήθεια να απαντούν με ψέμα; Μα ποιος κρίνει ποιος είναι «φυσιολογικός» και ποιος όχι; Μα γιατί άνθρωποι ζουν στο περιθώριο, δίχως αγάπη και αποδοχή; Μα πώς γίνεται, να κλείνουμε τα αυτιά μας στον ξεριζωμό τόσων ανθρώπων; Μα πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να θεωρείται «λαθραίος»; Μα πώς γίνεται οι «νοικοκυραίοι», τα «καλά παιδιά», οι «σωστοί σύζυγοι» να δολοφονούν; Μα πόσες αδελφές μας θα δούμε ακόμα χτυπημένες, κακοποιημένες, δολοφονημένες; Μα πόση βία θα ανεχτούμε ακόμα στους δρόμους της πόλης μας; Μα γιατί οι άνθρωποι δεν ζουν σε αρμονία με τη φύση; Μα πώς χάθηκε η ποίηση και η ομορφιά από τη ζωή μας; Και κάπως έτσι, μέσα σε αυτήν την μικρή πτέρυγα για ψυχικά ασθενείς, ανθίζει ένας φωτεινός μικρόκοσμος, ανάβει ένα φαναράκι.

Η Νατάσα - Φαίη Κοσμίδου η οποία μεταφέρει το διήγημα του Τσέχωφ στο σήμερα, σε μία παράσταση με χιπ χοπ αισθητική, γεμάτη μουσική και τρυφερότητα, μίλησε στην Γεωργία Οικονόμου και το news247 για το πώς γεννήθηκε αυτή η παράσταση.

«Το διήγημα “Θάλαμος Νο 6” είναι ένα βαθιά πολιτικό έργο που θίγει με τρομερή ευαισθησία ζητήματα που μας αφορούν όλους: τη διαφορετικότητα, τον κοινωνικό αποκλεισμό, τη βία της καταστολής, την ανάγκη για βαθιά και αληθινή επικοινωνία, αλληλεγγύη και αγάπη. Τελειώνοντας το, γεννήθηκε μέσα μου μια πολύ μεγάλη ανάγκη: να κοιτάξω τους ανθρώπους μέσα στα μάτια και τους διηγηθώ αυτήν την σπουδαία ιστορία. Εκφράζοντας όλα όσα νιώθω για αυτά που συμβαίνουν σήμερα, να μπορέσω να τους μεταφέρω σε αυτόν τον μαγικό κόσμο του Τσέχωφ.

Έχοντας στο πλευρό μου έναν σπουδαίο δάσκαλο, τον Κώστα Γάκη, που μου δείχνει πάντα τον δρόμο προς το φως, μία μαγική γυναίκα τη Βιβέττα Λαϊνιώτη που έχει ιδρύσει την πρώτη Ελληνόφωνη Ερασιτεχνική Θεατρική σχολή στην Ζυρίχη, την EPI SKINIS, και δύο υπέροχα πλάσματα, την Έρη Μανουρά και την Ιωάννα Παπακωσταντίνου θα ζωντανέψουμε στη σκηνή αυτό το “αντί - ποίημα”. Eίναι ένας ύμνος για όλους εκείνους τους ανθρώπους που μέσα σε όλη αυτήν τη σκληρότητα απαντούν με τρυφερότητα, συνεχίζουν να ονειρεύονται, να παλεύουν για έναν πιο όμορφο κόσμο, για έναν κόσμο δίκαιο. Είναι ένας ύμνος στη μητρική αγάπη που θα σώσει τον κόσμο.»

 

Η Νατάσα - Φαίη Κοσμίδου, μαζί με τον Κώστα Γάκη, επεξεργάζονται το διήγημα «Θάλαμος Νο 6» του Τσέχωφ και το παρουσιάζουν στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής», την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου. Εισιτήρια: στην ιστοσελίδα www.episkinisonlinetickets.com και στο ταμείο του θεάτρου, τρεις ώρες πριν την παράσταση (αποκλειστικά με μετρητά). Κρατήσεις εισιτηρίων: infoepiskinis@gmail.com Μέρος των εσόδων της παράστασης θα δοθούν για την υποστήριξη του Κέντρου Διοτίμα που παρέχει νομική και ψυχοκοινωνική βοήθεια σε επιζώσες έμφυλης / ενδοοικογενειακής βίας.

Tags:
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet