«Ο πράσινος ιππότης»

 

 

 

«Ο πράσινος ιππότης» (The green knigt) του Ντέιβιντ Λόουερι: Περιπέτεια φαντασίας με φόντο τα χρόνια του μυθικού βασιλιά Αρθούρου. Ο σερ Γκογουέιν, ο απερίσκεπτος ανιψιός του βασιλιά, ξεκινά για να συναντήσει τον Πράσινο Ιππότη και να φέρει το κεφάλι του. Στο ταξίδι αυτό, ένα ταξίδι αυτογνωσίας, θα αναμετρηθεί με διάφορους κινδύνους.

«Bet sellers» της Λίνα Ρόσλερ: Μετά το θάνατο του πατέρα της, η Λούσι κληρονόμησε τον προβληματικό εκδοτικό του οίκο. Σε μια προσπάθεια να βγει από το αδιέξοδο απευθύνεται στον Χάρις Σο, έναν αλκοολικό και δύστροπο συγγραφέα ο οποίος «χρωστάει» ένα βιβλίο στον οίκο. Ο Σο, ο οποίος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, αποφασίζει να δώσει για έκδοση ένα έτοιμο βιβλίο που έχει, το οποίο όμως μισεί! Η Λούσι, αντίθετα, ενθουσιάζεται και οι δυο τους ξεκινούν μια τουρνέ για προώθηση του βιβλίου!

«Ταξίδι στην Κριμαία» (Evge) του Νάριμαν Αλίεφ: Ο γιος του Μουσταφά σκοτώθηκε στον πόλεμο ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία. Μετά από αυτό ο χαροκαμένος πατέρας αποφασίζει να μεταφέρει το σώμα του παιδιού του στην Κριμαία και να το θάψει στον τόπο που γεννήθηκε. Στο ταξίδι τον συνοδεύει και ο μικρότερος γιός τους, ένα ταξίδι το οποίο θα σημαδέψει τη σχέση τους. Ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό μνήμης και αυτογνωσίας ανάμεσα σε έναν πατέρα και έναν γιο στη σύγχρονη Κριμαία. Μια σπουδαία ταινία η οποία τιμήθηκε με 6 βραβεία από την Ουκρανική Ακαδημία Κινηματογράφου.

«Οι εκκεντρικοί» (Retfardighedens) του Άντερς Τόμας Γιένσεν: Σουηδική κωμωδία καταστάσεων όπου μια σειρά από άσχετα μεταξύ τους γεγονότα θα αποκτήσουν ιδιαίτερη σημασία όταν συμβεί ένα θανάσιμο ατύχημα στο τρένο.

«Αυτά που λέμε κι αυτά που κάνουμε» (Les choses qu’ on dit, les choses qu’ on fait) του Εμανουέλ Μουρέ: Η Νταφνέ, τριών μηνών έγκυος, είναι διακοπές με το σύντροφό της Φρανσουά. Όταν εκείνος θα λείψει τέσσερις μέρες για δουλειές, εκείνη θα μείνει μόνη με τον ξάδελφό του, Μαξίμ. Αυτές τις μέρες οι δυο τους θα γνωριστούν καλύτερα και θα αρχίσουν να εξομολογούνται όλες τις παλιές και νέες ερωτικές τους σχέσεις.

«Σανγκ Τσικ και ο θρύλος των δέκα δαχτυλιδιών» (Shang Chi and the legent of ten rings) του Ντεστίν Ντανιέλ Κρετόν: Ο Σανγκ Τσι, υπερήρωας της Μάρβελ, στη μεγάλη οθόνη.

Στράτος Κερσανίδης strakersan@gmail.com
kersanidis.wordpress.com
Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet