Ο Νίκος Ελευθέριου έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή την Τρίτη 10 Αυγούστου αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Με θλίψη και ιδιαίτερη συγκίνηση η δημοτική μας παράταξη «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον» αποχαιρετά τον αγαπημένο σύντροφο και συναγωνιστή.

 

Ιδιάζουσα περίπτωση ανθρώπου, αντικομφορμιστής, ασυμβίβαστος, αγωνιστής της Δημοκρατίας, αριστερός, στη ζωή του, αλλά και στην πολιτική του διαδρομή. Ένας μοναδικός άνθρωπος που δεν μπήκε ποτέ σε καλούπια, προσπάθησε με τις μικρές του δυνάμεις να συμβάλει στον αγώνα για έναν πιο ανθρώπινο και καλύτερο κόσμο που θα υπερίσχυαν οι αξίες του διαλόγου και της ελευθερίας.

 

Τον Νίκο τον βρήκαμε στην πολιτική μας οικογένεια, την οικογένεια της Αριστεράς. Οικοδόμος στο επάγγελμα, σμιλεμένος από τις αντιξοότητες της ζωής και του δύσκολου πολιτικού δρόμου που επέλεξε από τα νεανικά του χρόνια. Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΜΚ (μαθητικό τμήμα του ΠΑΣΟΚ) που διαγράφτηκε το 1977 λόγω ριζοσπαστικών θέσεων.

 

Έκτοτε ως ανένταχτος συμμετείχε στην ίδρυση των συνοικιακών συμβουλίων και της επιτροπής προοδευτικών κατοίκων Νέων Λιοσίων (μετέπειτα Ίλιον). Υπήρξε μέλος των επιτροπών στρατού (οι πρώτοι ένστολοι φαντάροι στην πορεία του Πολυτεχνείου το 1981) και είχε για χρόνια ενεργή συμμετοχή στην επιτροπή για την μη τσιμεντοποίηση του πάρκου Αντώνης Τρίτσης.

 

Αμέσως μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, συμμετείχε ενεργά στην κίνηση κατά του πολέμου στην Γιουγκοσλαβία με επίσκεψη και βοήθεια στο Βελιγράδι. Δραστηριοποιήθηκε στην Πρωτοβουλία Πολιτών Αντίστασης και Αλληλεγγύης Ιλίου, στη διανομή τροφίμων χωρίς μεσάζοντες, σε αντίστοιχες επιτροπές στην Λήμνο και στις συνελεύσεις για την υποστήριξη του εγχειρήματος της ΒΙΟΜΕ.

 

Ήταν ιδρυτικό μέλος της δημοτικής μας παράταξης και εκλεγμένο μέλος του συντονιστικού της. Σταθερός, ακλόνητος, πεισματάρης, απαιτητικός πρώτα από τον εαυτό του, συνεπής αγωνιστής, με βαθιά έγνοια για το Ίλιον και την Δυτική Αθηνά. Λαϊκός και αγαπητός, με ιδιαίτερη φροντίδα για τους νέους. Με το πηγαίο χιούμορ του και τις ιστορίες από τους λαϊκούς αγώνες κέρδιζε την αγάπη των φίλων και το σεβασμό των αντιπάλων.

 

Ο φόρος τιμής που αποτίνουμε σήμερα στον Νίκο αφορά άμεσα και σε όλους εκείνους τους ανιδιοτελείς και ανώνυμούς αγωνιστές που δρουν μέσα στον χώρο των αυτόνομων και μη περιχαρακωμένων κινημάτων, που η δράση τους αποσκοπεί σε έναν κόσμο πιο δημοκρατικό, πιο δίκαιο, πιο ελεύθερο. Η δράση τους θα εμπνέει πάντα και θα ωθεί, όλο και περισσότερους συμπολίτες μας σε ενεργή συμμετοχή και διεκδικήσεις για τέτοια ιδανικά και αξίες.

 

Δεν σε θρηνούμε, Νίκο. Σε αποχαιρετούμε. Νιώθουμε τη θλίψη της απώλειας σου, νιώθουμε όμως και την τύχη της συνύπαρξης μας, του κοινού μας βηματισμού. Συνεχίζουμε εμείς τώρα. Θα σε κρατάμε ζωντανό στη σκέψη μας.

 

Ευχόμαστε κουράγιο και δύναμη στην οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους.

 

Υ.Γ. Σύντροφε Νίκο τίποτα δεν πήγε χαμένο, όλα συνεχίζονται.

 

Δημοτική κίνηση «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για Ίλιον»

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet