Η αγαπημένη συντρόφισσα, συναγωνίστρια, φίλη -η Λάμπρα- δεν είναι πια κοντά μας. Φεύγουν οι τελευταίοι αυτοί μοναδικοί άνθρωποι, ο ένας μετά τον άλλο.

Από πολύ νέα ενστερνίστηκε τις αξίες και τα οράματα της Αριστεράς και πάλεψε μέσα από την ΕΔΑ, τη Νεολαία Λαμπράκη, το ΚΚΕ Εσωτερικού και τον ΣΥΡΙΖΑ για αξίες οικουμενικές: Δικαιοσύνη, Ισότητα, Δημοκρατία.

Η Λάμπρα, για τις αξίες αυτές, άντεξε τις δύσκολες μέρες και τους σκληρούς τόπους της εξορίας - στον Άη Στράτη, τη Γυάρο και τις φυλακές Αλικαρνασσού. Πως αλλιώς; Από πέτρα φτιαγμένη, όπως όλη η γενιά της.

Η Λάμπρα, για τις αξίες αυτές και για τα δικαιώματα των εργαζόμενων ανδρών και γυναικών, συνδικαλίστηκε και αγωνίστηκε μαζί με τον σύντροφό της, Τάκη, μέσα από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Η Λάμπρα, για τις αξίες αυτές και για την ισότητα των γυναικών, πρωτοστάτησε μαζί με την Ελένη Μπενά, την Άννα Αμπατιέλου, την Κούλα Μπελαβίλα και την Ιωάννα Μελά στη δημιουργία της Κίνησης Γυναικών Πειραιά και ενέπνευσε τις νεότερες στη διεκδίκηση της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στους θεσμούς, στα συνδικαλιστικά και κομματικά όργανα.

Η Λάμπρα που μαζί της πορευτήκαμε στους δρόμους της ειρήνης, της αλληλεγγύης αλλά και των διεκδικήσεων,
η Λάμπρα που αγάπησε τον Πειραιά και ήταν δυναμικά παρούσα σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ευημερία των κατοίκων της πόλης, μέσα από τις γραμμές του δημοτικού δικτύου «Το Λιμάνι της Αγωνίας» και του «Πειραιάς για Όλους» στη συνέχεια,
η Λάμπρα που μας αγκάλιαζε τρυφερά με εκείνο το πλατύ γεμάτο αισιοδοξία χαμόγελό της, δεν είναι πια μαζί μας.

Θα την θυμόμαστε με αγάπη, σεβασμό και εκτίμηση.

Δημοτική Κίνηση «Πειραιάς για Όλους»

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet