Δικαίωμα στη στέγαση

 

www.dwenteignen.de

 

Συνεχίζεται η εκστρατεία της πρωτοβουλίας «Deutsche Wohnen & Co Enteignen» ενόψει του δημοψηφίσματος που θα γίνει στις 26 Σεπτεμβρίου, μαζί με τις γερμανικές εκλογές, για την απαλλοτρίωση περίπου 240.000 διαμερισμάτων στο Βερολίνο, μια ριζοσπαστική πρόταση ενάντια στην ανεξέλεγκτη αύξηση των ενοικίων. Να σημειωθεί ότι για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος υπέγραψαν περισσότεροι από 345.000 άνθρωποι, ξεπερνώντας κατά πολύ τον απαραίτητο αριθμό των 175.000 υπογραφών που αντιστοιχούν στο 7% του εκλογικού σώματος της πόλης.

 

Σταματήστε την ατιμωρησία

 

twitter.com/abolish153

 

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία στο Κουβέιτ η εκστρατεία Abolish 153, που έχει στόχο την ανάκληση του άρθρου 153 του ποινικού κώδικα, το οποίο τιμωρεί τους δράστες των «εγκλημάτων τιμής» με ποινή φυλάκισης τριών ετών κατ’ ανώτατο όριο και πρόστιμο 14 δηναρίων (46,59 δολάρια). Η εκστρατεία ξεκίνησε με αφορμή τις αυξανόμενες γυναικοκτονίες του τελευταίου διαστήματος, που έχουν γίνει η αφορμή για πολλές δυναμικές κινητοποιήσεις, με το φεμινιστικό κίνημα να καταγγέλλει την αδράνεια των αρχών και να απαιτεί άμεση κυβερνητική παρέμβαση.

 

Ενάντια στην απόφαση

 

www.facebook.com/MovPopularSV

 

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Κυριακή στο Ελ Σαλβαδόρ ενάντια στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που επιτρέπει την άμεση επανεκλογή των προέδρων της χώρας. Να σημειωθεί ότι οι δικαστές εξελέγησαν από το New Ideas, το κόμμα του αυταρχικού προέδρου Ναγίμπ Μπουκέλε, μετά την απομάκρυνση όλων των δικαστών από το νομοθετικό σώμα τον περασμένο Μάιο, ενώ διεθνείς οργανισμοί και διάφορες οργανώσεις αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Μπουκέλε διαλύει τους θεσμούς για να εδραιώσει την εξουσία της.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet