Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την έναρξη της τρέχουσας αυτοδιοικητικής θητείας, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, προχώρησε στον ορισμό των νέων αντιδημάρχων.
Ο ίδιος κράτησε για τον εαυτό του κρίσιμες αρμοδιότητες, όπως τα οικονομικά και το προσφυγικό–μεταναστευτικό, και δήλωσε ότι θα προεδρεύει αυτοπροσώπως των δύο σημαντικών επιτροπών που απέκτησαν πρόσθετη εξουσία με τα πρόσφατα μέτρα για τη λειτουργία των δήμων.
Ακολουθώντας την πρακτική του θείου του και πρωθυπουργού, ο Κ. Μπακογιάννης στον δημοτικό «ανασχηματισμό» έκανε τις δικές του ακροδεξιές επιλογές. Σήκωσε από τον «πάγκο» της παράταξής του στελέχη που στο παρελθόν είχαν προκαλέσει με τις ακραίες συμπεριφορές τους και είχαν μείνει για λίγο στο παρασκήνιο έως ότου κοπάσει ο σάλος, όπως φαίνεται.
Πώς να ξεχάσουμε, όμως, τη γνωστή για τις ακροδεξιές της απόψεις και την ξενοφοβική ρητορική, Δήμητρα Ινέζ ΑγγελήΛυκούδη; Κι όμως... Ο δήμαρχος Αθηναίων επέλεξε να την αναβαθμίσει, αναθέτοντάς της την προεδρία του Δημοτικού Βρεφοκομείου, φορέα που εποπτεύει τους παιδικούς – βρεφονηπιακούς σταθμούς της πρωτεύουσας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κ. Μπακογιάννης αναθέτει αρμοδιότητες στη συγκεκριμένη δημοτική σύμβουλο. Το 2019, με την έναρξη της θητείας του, είχε ορίσει την Αγγελή–Λυκούδη εντεταλμένη σύμβουλο για το Παιδί. Δύο μήνες αργότερα, όμως, παραιτήθηκε, καθώς προκάλεσε σάλο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας από την παρουσία της σε συγκέντρωση «αγανακτισμένων κατοίκων» στον Άγ. Παντελεήμονα το 2011. Στη συγκέντρωση εκείνη, η οποία κατέληξε σε πογκρόμ εναντίον μεταναστών, η Αγγελή–Λυκούδη –εκλεγμένη κοινοτική σύμβουλος με την παράταξη του Νικήτα Κακλαμάνη– εμφανίστηκε με τον Ηλία Κασιδιάρη και άλλα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής.
Πάντως, να σημειωθεί ότι και η δίμηνη θητεία της (Σεπτέμβριος – Νοέμβριος 2019) δεν πέρασε απαρατήρητη, καθώς αντιδράσεις είχαν προκαλέσει οι χειρισμοί της σχετικά με τις παραχωρήσεις χώρων σε σχολεία του δήμου Αθηναίων και την άρνησή της να δοθεί χώρος στο σχολείο της Πακιστανικής Κοινότητας «Η Ενότητα» στο 144ο Δημοτικό Σχολείο στα Σεπόλια.
Αλλά ακόμα και όταν η δημοτική σύμβουλος παραιτήθηκε από τα καθήκοντά της, ο Κ. Μπακογιάννης φρόντισε να την «αποκαταστήσει», τοποθετώντας την ως πρόεδρο στη δημοτική εταιρεία «Αθηναϊκό Αέριο».
Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Ανοιχτή Πόλη, Νάσος Ηλιόπουλος, ανέφερε σχετικά με τη συγκεκριμένη εταιρεία –που έχει κύκλο εργασιών 60.000 ευρώ και 48.000 ευρώ κόστος διοίκησης– ότι «δεν έχει λόγο ύπαρξης, αλλά υπάρχει για να βολεύει έναν μισθό». «Είχαν επιλέξει να έχουν την κ. Λυκούδη εκεί. Το ότι τώρα την έβαλαν στο Βρεφοκομείο είναι ανησυχητικό. Η διοίκηση πρέπει να φροντίζει ισότιμη πρόσβαση σε ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα και είναι γνωστό ότι η κ. Λυκούδη έχει την αντίθετη άποψη», τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Ο δήμαρχος Αθηναίων στον «ανασχηματισμό» του δεν αρκέστηκε στην... εκπρόσωπο της ξενοφοβίας και της ακροδεξιάς. Φρόντισε να αποκαταστήσει και μια ακόμα παραιτηθείσα, την επίσης γνωστή Κατερίνα Γκαγκάκη, η οποία είχε διατελέσει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολις», θέση που αποχωρίστηκε καθώς μπήκε στο στόχαστρο κριτικής για τη στάση και τα σχόλιά της στο πάνελ τηλεοπτικής εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα στον ΣΚΑΪ, σχετικά με φοιτήτρια που έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 
Η εν λόγω κυρία, με απόφαση του Κ. Μπακογιάννη, αναλαμβάνει –ω του θαύματος– το ρόλο εισηγήτριας για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις, τη ρατσιστική βία και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, καθότι ορίστηκε αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών.

Αλλά, για να μη μένει καμιά ακραία κυρία παραπονεμένη, ο δήμαρχος Αθηναίων επανέφερε στο προσκήνιο και την Αλεξία Έβερτ, από την οποία είχε ζητήσει να παραιτηθεί από αντιδήμαρχος τον Νοέμβριο του 2020, λόγω του σχολίου της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το οποίο χαρακτήρισε τους διαδηλωτές του ΚΚΕ στην επέτειο του Πολυτεχνείου «κατσαρίδες και τρωκτικά». Περασμένα... ξεχασμένα, όμως, και τα αντικομμουνιστικά. Η Αλεξία Έβερτ αναλαμβάνει την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ).

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet