Αποποινικοποίηση της κάνναβης

 

referendumcannabis.it

 

Περισσότεροι από 400.00 άνθρωποι έχουν υπογράψει μέσα σε μια εβδομάδα στην εκστρατεία που ζητάει να γίνει δημοψήφισμα για την αποποινικοποίηση της κάνναβης στην Ιταλία. Η πρωτοβουλία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η καλλιέργεια, η πώληση, και η κατανάλωση κάνναβης, είναι ένα κοινωνικό θέμα με πολλές διαστάσεις, αφού διασχίζει τη δικαιοσύνη και το ζήτημα του υπερπληθυσμού στις φυλακές, τη δημόσια υγεία, την επιστημονική έρευνα, τις ατομικές ελευθερίες, και πάνω από όλα την καταπολέμηση της μαφίας.

 

 Σταματήστε την αποικιοκρατία

 

twitter.com/PIPDMV

 

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Κυριακή στο Σαν Χουάν, την πρωτεύουσα του Πουέρτο Ρίκο, ζητώντας να σταματήσει η αποικιοκρατική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νησί από το 1898. Το κάλεσμα για την κινητοποίηση έγινε από μια πλατιά συμμαχία οργανώσεων και πολιτικών κομμάτων που υπερασπίζονται την ανεξαρτησία, και αφορμή ήταν το νομοσχέδιο που βρίσκεται για επεξεργασία στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, το οποίο εάν εγκριθεί, θα σημαίνει την επίσημη προσάρτηση του Πουέρτο Ρίκο.

 

Μηδενική διαφήμιση

 

www.facebook.com/Genevesanspubs

 

Μία ιστορική απόφαση πήρε πριν λίγες ημέρες το δημοτικό συμβούλιο της Γενεύης, αφού με την πλειοψηφία των συμβούλων της Αριστεράς αποφασίστηκε μέχρι το 2025 να μην υπάρχει καμία διαφήμιση στην πόλη, με εξαίρεση την προώθηση πολιτιστικών εκδηλώσεων και μηνυμάτων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Είχε προηγηθεί η εκστρατεία «μηδενική διαφήμιση», μια πρωτοβουλία διαφόρων οργανώσεων που ξεκίνησε το 2017, και η οποία μετά από τις δεκάδες χιλιάδες υπογραφές που μάζεψε ζήτησε από το δήμο να πάρει θέση.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet