Τώρα πια το παραδέχεται και το κυβερνητικό περιβάλλον ότι η πορεία του εμβολιασμού είναι σε πλήρες αδιέξοδο. Το λένε τα στοιχεία, εξάλλου. Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση παραμένει μετέωρη, με τον αυταρχισμό της εξόφθαλμα αναποτελεσματικό, χρεοκοπημένο. Τι έφταιξε; Δεν είναι καθόλου ιστορία αυτό γιατί το πρόβλημα είναι μπροστά μας και πρέπει να αντιμετωπισθεί. Η πανδημία ήλθε για να μείνει είπε ο κ. Τσιόρδας και συνέστησε την ενίσχυση του ΕΣΥ. Η κυβέρνηση πλέον πιέζεται και από τους κοντινούς. Από την αρχή κινήθηκε αντίθετα και μιλώντας για “επιτυχίες” και “τελευταίο μίλι” όξυνε ασυλλόγιστα το πρόβλημα, νομίζοντας ότι βρήκε το ανίκητο πολιτικό άλογο, να περάσει και την πολιτική της.

Αυτός ο πολιτικός κυνισμός πληρώνεται, όμως, σήμερα από την κοινωνία. Δεν είναι κάτι απλό αυτό. Πληρώνεται δε και στην κυριολεξία. Τα rapid test, για παράδειγμα, είναι ένας τεράστιος μηχανισμός κερδοσκοπίας του ιδιωτικού τομέα της ιατρικής. Μια εβδομάδα πριν γίνονταν 60.000 – 70.000 την ημέρα, αλλά μετά τα rapid test αυξήθηκαν σε εκατοντάδες χιλιάδες (πληροφορίες κάνουν λόγο για 500.000 μόνο τη Δευτέρα και την Τρίτη), και στη συντριπτική τους πλειονότητα γίνονται σε ιδιωτικά εργαστήρια. Με δέκα ευρώ το τεστ μιλάμε για τεράστια κέρδη. Την ίδια στιγμή τα κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας όπου προσφεύγουν οι πολίτες για rapid, στερούνται αναλώσιμων! Δεν μπορούν να κάνουν τεστ. Είναι άραγε μόνο ανικανότητα;

Αλλά ας ξαναρθούμε στον εμβολιασμό. Ούτε και τώρα η κυβέρνηση έχει σαφή εικόνα ποιες  κατηγορίες πολιτών αντιδρούν και για ποιο λόγο. Όπως ένα διάστημα ειρωνευόταν όσους υποστήριζαν ότι χρειάζεται πειθώ, τώρα δεν κατανοούν την ανάγκη της “ιχνηλάτησης”. Όπως και την ανάγκη αξιόπιστων καμπανιών. Είναι χαρακτηριστικό, επειδή δεν είναι αντίληψή τους όλα αυτά, ότι άφησαν αναξιοποίητο ένα χρόνο τώρα ένα σπουδαίο εργαλείο την “Αγωγή Υγείας” στα σχολεία. Με έναν πληθυσμό, αφάνταστα ανοικτό να ακούσει, όπως είναι οι μαθητές χάθηκε η ευκαιρία να διαχυθεί η γνώση, να υπάρξει παρότρυνση και στους γονείς, γιαγιάδες – παππούδες. Το διπλό πρόβλημά μας, πανδημία και πολιτική υγείας της κυβέρνησης, είναι μπροστά μας.

Παύλος Κλαυδιανός Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet