Στοπ στην επέκταση του αεροδρομίου

 

https://twitter.com/hashtag/AmpliacionsNo

Περίπου 90.000 άνθρωποι διαδήλωσαν την Κυριακή στη Βαρκελώνη, ζητώντας να σταματήσει οριστικά το σχέδιο επέκτασης του διεθνούς αεροδρομίου Ελ Πρατ, Το κάλεσμα για την κινητοποίηση έγινε από μια συμμαχία περισσότερων από 300 οργανώσεων, που ανέφεραν ότι η επέκταση θα καταστρέψει το Δέλτα του ποταμού Λιοβρεγάτ, θα αυξήσει τις εκπομπές αερίων και θα προκαλέσει πολλές επιπτώσεις σε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο, όπως υπερσυγκέντρωση τουριστών στις γειτονιές, αύξηση του κόστους ζωής, κλπ.

 

 Αλληλεγγύη στους μετανάστες

 

https://ocalenie.org.pl

Την υπερσυντηρητική κυβέρνηση του PiS κατηγορούν πολωνικές φιλομεταναστευτικές οργανώσεις ως υπεύθυνη για το θάνατο 4 μεταναστών την Κυριακή στα σύνορα Πολωνίας - Λευκορωσίας, σε μια περιοχή που από τις 2 Σεπτεμβρίου η πολωνική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει στα ΜΜΕ να παρακολουθούν την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στις ΜΚΟ να προσφέρουν βοήθεια. Να σημειωθεί, ότι από τον Ιανουάριο οι συνοριοφύλακες έχουν επαναπροωθήσει στη Λευκορωσία περίπου 1.400 ανθρώπους, ενώ χιλιάδες άλλοι εμποδίστηκαν να εισέλθουν.

 

Ενάντια στους Ταλιμπάν

 

https://twitter.com/hashtag/RiseForAndWithWomenofAfghanistan

Χιλιάδες άνθρωποι σε διάφορες πόλεις του κόσμου συμμετέχουν σήμερα στην παγκόσμια ημέρα δράσεων αλληλεγγύης στις γυναίκες του Αφγανιστάν, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της αφγανικής αντιφονταμενταλιστικής φεμινιστικής οργάνωσης RAWA. Η πρωτοβουλία ζητά από τη διεθνή κοινότητα να μην αναγνωρίσει μια κυβέρνηση των Ταλιμπάν, η οποία δεν έχει άλλη νομιμότητα εκτός από την ωμή δύναμη και τη βία που χρησιμοποιεί για να τρομοκρατήσει το λαό του Αφγανιστάν, και κυρίως τα κορίτσια και τις γυναίκες.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet